Política

Mazón anuncia mesures per a combatre la sequera a Teulada

Inversions per a reforçar l’abastiment d’aigua i garantir el suport al sector agrícola local
Carlos Mazón junt amb l'alcalde de Teulada, Raúl Llobell / Aj. Teulada Moraira

Aquest matí, el President de la Generalitat, Carlos Mazón, ha celebrat una reunió clau amb membres de la corporació municipal de Teulada i agricultors locals per a fer front a la greu situació hídrica que afecta el municipi. En aquesta trobada, Mazón ha presentat un pla per a abordar la sequera persistent, que inclou mesures específiques per a Teulada i altres per a tota la Comunitat Valenciana.

Entre les mesures urgents anunciades destaca un pla exprés per a la distribució de cubes d’aigua destinades a l’agricultura i la ramaderia, amb l’objectiu d’aconseguir 70 milions de litres d’aigua en tot el territori valencià. Així mateix, Mazón ha revelat una inversió puntual de 500.000 euros, finançada per l’Ajuntament de Teulada, per a recuperar aigua de reg de socors des de la depuradora de Teulada Moraira.

Carlos Mazón junt amb Raúl Llobell | Amanda Ortolà

A més, es projecta una reforma integral de l’Estació Depuradora de Teulada Moraira, amb una inversió de 8 milions d’euros, que permetrà doblar el cabal d’aigua disponible, passant de 150.000 a 300.000 metres cúbics anuals. Aquest projecte, considerat com “un baló d’oxigen” per als agricultors, podria ser una realitat en un any i mig.

El President Mazón ha criticat la gestió hídrica del Govern d’Espanya, lamentant la manca de suport davant la sequera que afecta la Comunitat Valenciana, i ha subratllat la necessitat de mobilitzar més recursos per a afrontar aquesta situació crítica.

Teulada treballa per a recuperar la normalitat hídrica

La Generalitat Valenciana, en col·laboració amb l’àrea de salut pública, està centrada en restablir la normalitat hídrica a Teulada tan aviat com siga possible. L’alcalde Raúl Llobell ha explicat que la falta de potabilitat de l’aigua afecta només algunes zones del municipi, amb paràmetres que impedeixen el consum d’aigua en 2 de les 4 zones del terme municipal. Aquestes restriccions són necessàries per motius de salut pública, i es duen a terme analítiques periòdiques per garantir la seguretat.

Llobell ha assegurat que, encara que l’aigua no siga potable, el subministrament està garantit. A més, s’espera que la situació hídrica millore quan disminuïsca el pic turístic. L’alcalde confia que la pluja i la recuperació dels aqüífers ajuden a solucionar aquest problema que afecta diversos municipis de la comarca.

Finalment, Llobell ha expressat el seu agraïment pel suport de la Generalitat en aquest tema crucial per a la localitat, especialment pel que fa a la sequera i els seus efectes sobre el sector agrícola, destacant la importància del cultiu de raïm moscatell per a l’economia i cultura local.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *