Entrevistes Primer Café

Miguel Ángel García: “Esperem que dins de setembre es puga solucionar i l’aigua torne a ser apta”

Entrevista, a Dénia FM, amb l’alcalde del Poble Nou de Benitatxell
Miguel Ángel García, alcalde del Poble Nou de Benitatxell / Miriam Pagán

A punt de finalitzar el mes d’agost, i després d’un estiu marcat (igual que la resta de l’any) per la manca de pluja i la sequera, alguns municipis de la Marina Alta han hagut de posar en marxa una sèrie de mesures provocades per l’escassetat d’aigua potable, o perquè aquesta no és apta per al consum humà.

El Poble Nou de Benitatxell és un d’aquests municipis que ha hagut d’enfrontar-se a aquesta problemàtica. I a mitjan mes, va començar un repartiment de garrafes d’aigua entre els residents, apta per al consum humà.

El seu alcalde, Miguel Ángel García, ha visitat el ‘primer café’ de Dénia FM per a repassar el que ha ocorregut, les mesures posades en marxa per l’Ajuntament, el moment actual i previsions per al futur.

García explica que, encara que persistix la problemàtica, els resultats de les anàlisis fetes mostren índexs millors que fa dues setmanes. L’alcalde afegix que “estem en el bon camí”, malgrat que l’aigua encara no siga apta per al consum humà. Per aquest motiu, continua el repartiment de garrafes d’aigua entre la població.

Encara que preferix no aventurar-se, el batle espera que durant el mes de setembre es puga solucionar i l’aigua torne a ser apta.

Recorda que aquesta situació “no és nova” per al poble, però sí que incidix en el fet que “per primera vegada hi ha hagut una reacció” per part de l’Ajuntament, reconeixent que “no és la solució definitiva”. García subratlla que “hem estat ahí, estem per a servir i vam trobar que aquesta era la millor solució”.

Ja en els anys 2015 i 2018, sota un altre govern local, “també es va donar aquesta situació” i lamenta que aleshores “no hi hagué cap reacció per a acompanyar, per a ajudar la ciutadania”.
El primer edil també s’ha referit a la reunió entre els municipis afectats i el president de la Diputació d’Alacant, Toni Pérez, setmanes enrere.

Així com altres mesures, com ara aquesta inversió de 4 milions d’euros, aprovada pel Consorci d’Aigües Teulada-Benitatxell, fa mesos, entre les mesures contra la sequera; o les negociacions que es mantenen amb Xàbia.

En un missatge final, García ha assenyalat que “veig indicis de fer comarca” en el tema de l’aigua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *