Medi ambient

Cinc municipis de la Marina Alta es beneficien de la subvenció per al desenvolupament de Comunitats Energètiques Locals

Entre els municipis que rebran aquesta subvenció es troben Benidoleig, Castell de Castells, Ondara, Llíber i Xaló
Ondara / Redacció

La Diputació d’Alacant ha anunciat la inversió de 183.000 euros en la redacció d’estudis per al desenvolupament de Comunitats Energètiques Locals (CEL) en diversos municipis de la província. Aquesta iniciativa, que pretén impulsar l’ús d’energies renovables i millorar l’eficiència energètica, beneficiarà un total de 27 municipis.

Entre els municipis que rebran aquesta subvenció es troben Benidoleig, Castell de Castells, Ondara, Llíber i Xaló, tots ells situats a la comarca de la Marina Alta. Aquesta inversió suposa un pas endavant en el compromís de la Diputació amb la sostenibilitat i la transició energètica, donant un paper central a la ciutadania en aquest procés.

La diputada de Medi Ambient, Magdalena Martínez, ha subratllat la importància d’aquestes ajudes, destacant els beneficis econòmics, socials i mediambientals que aporten les comunitats energètiques locals. “A través d’aquesta partida fomentem l’ús d’energies procedents de fonts renovables, afavorint l’eficiència energètica, el desenvolupament de sistemes de mobilitat sostenible i l’estalvi econòmic”, ha explicat Martínez.

A més dels municipis de la Marina Alta, altres localitats de la província com Benimantell, Confrides, i El Castell de Guadalest a la Marina Baixa, així com Cox, Formentera del Segura i Rafal a la Vega Baja, també es beneficiaran d’aquestes ajudes.

La diputada ha conclòs afirmant que la Diputació d’Alacant està plenament compromesa amb totes aquelles iniciatives que promoguen un ús responsable i sostenible de l’energia, assegurant un futur millor per a totes les comarques de la província.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *