Societat

Novetats per als més menuts a Dénia amb la renovació de parcs infantils i millores al Bosc de Diana

Els parcs infantils del Centre Social i el parc Chabàs tindran una estructura renovada
Imatge del projecte dels parcs infantils / Aj. Dénia

Dénia ha fet un pas endavant en la millora de les instal·lacions infantils amb l’aprovació de tres projectes per a xiquets i xiquetes, desenvolupats en col·laboració amb el Consell de la Infància i l’Adolescència (CLIA). Entre les iniciatives destaquen la renovació de dos parcs infantils i la creació d’una zona de tirolines i pícnic al Bosc de Diana, un projecte seleccionat pels ciutadans mitjançant els Pressupostos Participatius.

Renovació dels parcs infantils

El projecte per a renovar els parcs infantils del Centre de Salut i el parc Chabàs es licitarà pròximament amb un pressupost de 170.299 euros. En el cas del Centre de Salut, es preveu una renovació completa del paviment de cautxú, a més d’una ampliació de la zona de jocs. També s’instal·larà una nova tanca perimetral per a garantir la seguretat dels xiquets. Els nous elements de joc seran més grans i moderns, afavorint el joc actiu. “Inclourem un ‘hexacolumpio’, que oferirà engrunsadores adaptades a diferents edats”, segons les declaracions dels responsables del projecte.

Pel que fa al parc Chabàs, es transformarà en un espai de jocs específic per a xiquets i xiquetes d’entre 0 i 3 anys. Recentment s’hi va inaugurar un parc de tobogans per als més majors, però ara es centrarà en els més menuts. Entre les novetats, destaca la instal·lació d’una arenera per a estimular el joc creatiu dels més petits.

En ambdós projectes, s’han considerat les propostes del CLIA i s’inclouran jocs inclusius. La renovació dels parcs tindrà un termini d’execució de tres mesos.

Berenador al Bosc de Diana | Aj. Dénia

Millores al Bosc de Diana

El projecte de creació d’un berenador i parc de tirolines al Bosc de Diana, també seleccionat mitjançant els Pressupostos Participatius, comptarà amb un pressupost de 224.763 euros. La primera licitació va quedar deserta, però es tornarà a licitar amb millores proposades pel Consell de la Infància, com la incorporació d’una zona de jocs infantils pròxima al parc de tirolines.

En l’última edició dels Pressupostos Participatius, es va reservar una partida perquè els ciutadans de totes les edats pogueren triar els seus projectes preferits. Els més menuts van optar per aquesta proposta, amb una assignació de 50.000 euros. Per la seva banda, la gent gran va escollir la millora de voreres, a la qual es destinaran altres 50.000 euros.

La instal·lació del Bosc de Diana s’organitzarà en un cercle, deixant lliure un espai a manera d’amfiteatre per a la celebració d’activitats diverses. El termini d’execució d’aquest projecte serà de quatre mesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *