Obres Província

L’Ajuntament de Dénia adjudica les obres per millorar la seguretat dels vianants al camí Pou de la Muntanya

La iniciativa inclou millores d'accessibilitat, enllumenat, i mesures de pacificació del trànsit
camí Pou de la Muntanya / Aj. Dénia

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Dénia ha aprovat l’adjudicació de les obres destinades a millorar l’accessibilitat i la seguretat dels vianants al tram del camí del Pou de la Muntanya, que es troba entre l’avinguda de Joan Fuster i el col·legi Paidos. L’empresa SEPIVAL Obras y Servicios SL s’encarregarà del projecte, que compta amb un pressupost de 163.220 euros. Aquesta actuació va ser la proposta més votada per la ciutadania en els pressupostos participatius de 2021.

Actualment, aquest itinerari no compleix amb les condicions d’accessibilitat requerides per les normatives vigents, tot i ser una ruta diària per a molts estudiants del centre educatiu. El projecte no només millorarà l’accessibilitat per als vianants, sinó que també inclou l’actualització de l’enllumenat públic, la instal·lació de senyalització horitzontal i vertical, i la implementació de mesures de pacificació del trànsit per evitar situacions perilloses. El termini previst per a l’execució de les obres és de 6 mesos a partir de la signatura del contracte.

Renovació de voreres al passeig del Saladar

La Junta de Govern també ha aprovat la Fase I del projecte de renovació de voreres al passeig del Saladar, en el tram comprès entre els carrers de Diana i del Pintor Llorens. El projecte, redactat pel Servei municipal de Planejament, Gestió, Rehabilitació i Infraestructures, té un pressupost d’execució de 104.520,93 euros, sense IVA.

Aquest projecte també té el seu origen en la participació ciutadana. En els pressupostos participatius de 2023, l’Ajuntament de Dénia va assignar 100.000 euros, una quarta part del total destinat a aquesta partida, per a propostes decidides per una comissió intergeneracional integrada pel Consell d’Infància i Adolescència, el Consell del Major i el Consell Veïnal. La proposta de les persones majors es va centrar en la millora de les voreres en diferents punts de la ciutat, que l’Ajuntament ha consensuat amb el Consell del Major.

S’ha decidit que el passeig del Saladar serà el primer punt d’actuació, ja que el paviment es troba molt deteriorat, amb llambordes soltes i guals de vianants que necessiten una actualització per complir amb la normativa d’accessibilitat. L’actuació inclourà la renovació integral del paviment, exceptuant alguns punts recentment canviats, com la cantonada amb Carlos Sentí, al costat del supermercat Consum, enfront del número 75, on es va substituir el paviment en reparar el clavegueram, i al cantó nord-oest amb el carrer del Pintor Llorens. També es renovaran els rastells on sigui necessari.

Les dimensions de les voreres es mantindran, i es col·locarà un paviment similar al actual, de llamborda hidràulica de color gris. El termini d’execució de les obres és de tres mesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *