Serveis Públics

Pego expressa el seu descontent amb la falta de reforç de la plantilla per a la Marjal

L’ajuntament assegura que l’afluència de visitants a l’estiu és molt elevada i necessita suport
Marjal de Pego / GVA

Pego ha expressat el seu malestar per la decisió de la Generalitat Valenciana de no reforçar la plantilla que treballa al parc natural de la Marjal, quan si ho fa amb la resta de parcs naturals de la Comunitat (la Serra d’Irta, el Montgó, el Penyal d’Ifach, les Falçs de Cabriol, Illes Columbretes, Serra Mariola, la Tinença de Benifassà, la Serra d’Irta i Penyagolosa).

Des de la Generalitat s’adverteix que la decisió d’augmentar el personal dels parcs es deu a la “alta afluència dels visitants en estos enclavaments durant el període estival”. I el consistori pegolí assegura que és exactament el que els passa a la Marjal, ja que l’afluència durant els mesos juny, juliol i agost arriba a triplicar-se respecte a altres èpoques de l’any, encara que no s’ha inclòs en el pla d’augment de plantilla.

La regidora de Transició Ecològica, Laura Castellà, apunta que “el parc rep visites de moltes persones, necessitem gent que s’encarregue de gestionar estes visites, que puguen atendre-les i donen a conéixer el parc. Però també necessitem personal perquè controle l’arribada dels cotxes, autobusos o caravanes, estes últimes moltes vegades vol estacionar en zones on no se’ls permet; o vigilar que es respecten els espais naturals, la flora i la fauna, especialment ara que tenim de nou a àguiles pescadores vivint en la Marjal”.

Des de l’Ajuntament de Pego es va contractar a una persona que s’encarrega de la vigilància del parc natural de la Marjal. Respecte als guies per a l’atenció del visitant el paratge natural compten amb tres persones, en horari de 8 a 15 hores de dilluns a divendres. Castellà afirma que “el nombre és insuficient per a la gran quantitat de visites que arriben durant l’estiu, especialment els caps de setmana. No és possible tindre controlada tota la Marjal amb tan poca gent”.

A més, el consistori pegolí assegura que la falta de personal no és l’únic dels problemes de la Marjal de Pego, ja que l’edil recorda que encara no s’ha constituït la Junta Rectora del parc, “ens fa l’efecte que nostra Marjal és un paratge natural de segona per al Consell”, conclou l’edil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *