Societat

L’Associació Meridià Zero i la Comissió de Festes Sant Sebastià, guardonades als premis 9 d’Octubre

En el ple també s'ha aprovat l'adhesió al Conveni Marc de col·laboració per a impulsar la promoció d'habitatges de protecció pública
Ajuntament de Xàbia / Redacció

L’Ajuntament de Xàbia ha aprovat en ple i per unanimitat els guardonats dels reconeguts Premis 9 d’Octubre Vila de Xàbia, homenatjant enguany a dues entitats locals que han contribuït de manera destacada a l’enriquiment cultural i social del municipi.

L’Associació Meridià Zero

Fundada l’any 2009, l’Associació Meridià Zero s’ha establit com una entitat sense ànim de lucre dedicada a la divulgació científica a la comarca de la Marina Alta. El seu principal objectiu és realitzar activitats que promoguen la ciència entre la ciutadania, fomentant el debat i la reflexió al voltant de temes científics en la societat.

Entre les iniciatives de Meridià Zero destaquen:

  • Realització de visites a museus, universitats, setmanes de la ciència, exposicions i rutes científiques.
  • Organització de cursos, taules rodones, conferències, exposicions, jornades, cinefòrums de temàtica científica i presentacions de treballs i llibres.
  • Participació en actes externs organitzats per altres associacions i institucions.
  • Cal ressaltar la publicació de la revista local Daualdeu, la més longeva de la localitat, que ha arribat ja a la seua
  • 25a edició, convertint-se en un referent de la divulgació científica en valencià, un fet sense precedents.

Associació i comisió de Festes de Sant Sebastià

La Comissió de Festes de Sant Sebastià es va crear amb un objectiu clar: reivindicar la figura de Sant Sebastià com a patró de Xàbia i donar-li el protagonisme que es mereix dins del calendari festiu local.

Antigament se celebraven festivitats al voltant de Sant Sebastià, i la recuperació d’aquesta devoció ha estat una de les principals fites de l’associació. Un grup de dones va iniciar aquesta tasca, aconseguint, entre altres coses, donar al poble una imatge del sant que actualment es troba a l’església de Sant Bartomeu. Les primeres celebracions, encara que modestes, van ser molt ben acollides, amb activitats com una cercavila, missa i un sopar de germanor.

Gràcies a la col·laboració amb l’Associació Taurina de Xàbia, la festivitat ha crescut, incorporant espectacles taurins a la plaça de l’Església, consolidant Sant Sebastià com un referent festiu a Xàbia.

Habitatges per a joves i noves inversions

D’altra banda, el ple també ha aprovat l’adhesió de l’Ajuntament al Conveni Marc de col·laboració per a impulsar la promoció d’habitatges de protecció pública en sòl de les administracions locals. Això suposa un nombre important d’habitatges socials per al municipi de Xàbia, una necessitat especialment urgent per als joves de la localitat.

A més, s’ha tirat endavant en el ple la modificació de crèdits en el pressupost municipal que permetrà dur a terme diverses inversions necessàries per al municipi en temes de seguretat, neteja, infraestructures, cicle integral de l’aigua i cultura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *