Societat

Benitatxell començarà a repartir aigua en garrafes al veïnat davant la situació d’emergència

A partir d'este divendres, 16 d'agost, es repartiran garrafes d'aigua a tots els veïns en el pàrquing del Mercat, de 10:00 a 13:00 hores
Aj. Benitatxell / Benitatxell

Davant la crisi d’aigua potable que afecta el municipi, l’Ajuntament de Poble Nou de Benitatxell ha aprovat mesures urgents per a garantir el subministrament d’aigua a la seua població. A partir d’este divendres, 16 d’agost, es repartiran garrafes d’aigua a tots els veïns en el pàrquing del Mercat, de 10:00 a 13:00 hores. Este repartiment es repetirà el dimarts 20 d’agost en el mateix lloc, de 9:00 a 13:00 hores. En cada jornada es distribuiran un total de 3.840 garrafes.

La situació d’emergència es va declarar després de considerar-se l’aigua de l’aixeta no apta per a consum humà, una decisió que ha obligat el Consistori a prendre mesures immediates. A més del repartiment de garrafes, s’està negociant amb Hidraqua, l’empresa concessionària, la instal·lació de dipòsits d’aigua en diferents zones del municipi per a facilitar l’accés a l’aigua potable.

El ple municipal va aprovar també la delegació de competències per part del Consorci d’Aigües Teulada – El Poble Nou de Benitatxell, que ha dotat 100.000 euros per a fer front a la situació, amb una distribució del 67,4 % per a Teulada Moraira i el 32,6% per a Benitatxell. Aquest finançament permetrà a l’Ajuntament realitzar les contractacions necessàries per a subministrar aigua a la població.

En paral·lel, s’ha elevat una sol·licitud urgent a la Generalitat Valenciana i a la Diputació d’Alacant perquè intervenen en la resolució del problema, especialment en la posada en marxa del projecte de la canonada de connexió entre Xàbia i el Consorci d’Aigües Teulada – El Poble Nou de Benitatxell. Aquest projecte, considerat clau per a millorar el subministrament d’aigua en la comarca, necessita encara el finançament necessari per a la seua execució.

L’alcalde de Benitatxell, Miguel Ángel García, ha subratllat la importància de l’obra per a la cohesió de la comarca, assenyalant que aquesta connexió podria estendre’s a altres municipis de l’interior de la Marina Alta, reforçant així la xarxa d’aigua potable de la regió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *