Medi ambient

La Diputació d’Alacant es reuneix per a buscar solucions per garantir el subministrament d’aigua potable a la Marina Alta

El president, Toni Pérez, conversa amb alcaldes del sud de la comarca i reafirma el compromís de la institució provincial
Reunió president i alcaldes / Diputació d'Alacant

El president de la Diputació d’Alacant, Toni Pérez, s’ha reunit amb els alcaldes dels municipis del sud de la Marina Alta afectats per les restriccions d’aigua per a buscar solucions que milloren l’abastiment de la comarca.

A la trobada, convocada la setmana passada i amb la presència també de la vicepresidenta primera i diputada de Cicle Hídric, Ana Serna, han assistit els alcaldes de Benissa, Arturo Poquet; Teulada-Moraira, Raúl Llobell; Xàbia, Rosa Cardona; i El Poble Nou de Benitatxell, Miguel Ángel García. El president provincial s’ha compromés a “estudiar mesures que permeten fer front en el futur a la greu situació hídrica que afecta la zona per garantir el subministrament d’aigua potable a la ciutadania”.

Toni Pérez ha recordat que en les últimes setmanes s’han pres mesures d’urgència per salvar la situació, i algunes de les localitats afectades han proporcionat el subministrament d’aigua als veïns mitjançant camions cisterna o amb el repartiment de garrafes. El president ha puntualitzat que la situació s’agreuja en aquesta època de l’any, ja que la població i l’activitat de la zona disparen el consum. Precisament, en algunes localitats de l’interior ja s’ha prohibit netejar vehicles, regar jardins o omplir piscines amb aigua potable.

Des de fa mesos, alguns dels municipis propers al mar estan patint la salinització d’uns aqüífers cada vegada més afectats, i el passat mes de març la Confederació Hidrogràfica del Xúquer va declarar l’estat d’emergència a la comarca per escassetat d’aigua. A causa de les condicions geològiques i hidrològiques, la Marina Alta no compta amb les circumstàncies necessàries per a la construcció de grans preses, per la qual cosa l’abastiment es resol amb aigües subterrànies de pous i fonts, o amb aigües superficials de rius, en el menor dels casos.

La institució provincial continuarà defensant els interessos hídrics de la província d’Alacant, amb greus deficiències en els subministraments d’aigua potable principalment a causa de les infraestructures, i garantint el suport al sector agrícola local. “Hem de buscar aliances per revertir aquest problema i millorar la situació de cara a l’estiu que ve”, ha assenyalat Toni Pérez, qui ha afegit que “anem a treballar junts en un pla per abordar infraestructures que compte amb mesures específiques per a aquestes quatre localitats”.

El president de la Diputació ha remarcat que “davant de situacions com aquestes es fa necessària una bona planificació hidrològica, avaluar els recursos i les demandes i tractar de buscar solucions”. Per a finalitzar, Pérez ha reafirmat el compromís de la institució provincial per a “continuar defensant fins a les últimes conseqüències els interessos econòmics i socials de la nostra província”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *