Societat

Socorristes realitzen una simulació de rescat a la platja de l’Arenal-Bol

L’activitat ha consistit en el rescat d’un banyista que es trobava a uns 200 metres de la vora
Simulacre de socorrisme a la platja del Arenal / Aj. Calp

El servei de socorrisme a les platges de Calp, gestionat per l’empresa Eulen, ha realitzat aquest matí un exercici de simulació de rescat a la platja de l’Arenal-Bol. L’activitat ha consistit en el rescat d’un banyista que es trobava a uns 200 metres de la vora. Un socorrista que es trobava a la platja ha iniciat les tasques de salvament, mentre que una embarcació de l’empresa ha facilitat el trasllat del banyista fins a terra ferma.

Simulacre de socorrisme | Aj. Calp

El banyista, que simulava una parada cardíaca, ha rebut maniobres de reanimació cardiopulmonar i ha estat assistit amb un desfibril·lador un cop a la platja. Després de recuperar el pols i estabilitzar-lo, ha estat transportat en ambulància fins a l’hospital de Dénia.

Simulacre de socorrisme | Aj. Calp

En aquesta operació han participat un patró, quatre socorristes, el responsable del lloc, el coordinador i tècnics en emergències sanitàries, a més de dos agents de la Policia Local i membres de Protecció Civil. L’objectiu principal d’aquest tipus de simulacres és assegurar un temps de resposta adequat en casos de rescat i garantir una coordinació efectiva entre tots els participants, cosa essencial per mantenir la qualitat del servei. A més, aquests simulacres, que es realitzen anualment, són necessaris per conservar la distinció de la Bandera Blava. Diversos turistes han observat l’exercici i han valorat positivament la professionalitat demostrada pels socorristes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *