Entrevistes Primer Café

“Som com una família que treballa per i per al barri”

Entrevista, a Dénia FM, amb la Comissió de Festes de la Mare de Déu de Loreto de Xàbia
D'esquerra a dreta: Teresa Buigues, Pepa Chorro, Leticia Bisquert i Raquel Violero / Miriam Pagán

El barri de Duanes de la Mar, a Xàbia, es troba immers en les centenàries festes patronals en honor a la Mare de Déu de Loreto. Aquestes festes marquen el final de l’estiu. Fins al 8 de setembre, Duanes de la Mar es vestix amb les seues millors gales per celebrar aquests festejos amb un marcat caràcter mariner.

Entre l’ampli programa d’actes, destaquen els populars bous a la mar i el no menys popular baret de bous, que munta la Comissió de Festes, per gaudir de l’ambient fester i degustar el peix o marisc fresc capturat el mateix dia i desembarcat a la llotja.

Juntament amb altres actes, com l‘ofrena de flors, cercaviles, carrosses, actuacions musicals, i els més religiosos, el 7 i el 8 de setembre, en honor al Santíssim Crist de la Mar, i a la Mare de Déu de Loreto, respectivament.

Per aprofundir més en aquestes festes, han visitat el ‘primer café’ de Dénia FM, Raquel Violero, Pepa Chorro, Teresa Buigues i Leticia Bisquert, de la Comissió de Festes.

Amb elles hem repassat els seus inicis en la festa i com es van integrar en la comissió, Teresa i Leticia a més són majoraleses enguany; així com els actes més destacats de la programació, el colofó de la qual és el Castell de Focs Artificials aquàtic, que sol atraure una multitud de veïns, residents i visitants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *