Serveis Públics

Teulada Moraira advertix que l’aigua no és apta per al consum humà

El Consorci d'Aigües Teulada - Benitatxell ha detectat la presència en excés de l'element sodi
Aigua potable / Redacció

El Centre de Salut Pública ha emés un comunicat urgent per als residents de Teulada Moraira, advertint que l’aigua no és apta per al consum humà a causa de la severa sequera que afecta la regió. Les àrees específicament esmentades inclouen Teulada 1 – Nucli urbà i Teulada 3 – Arnella Moraira.

Segons el bàndol municipal, l’aigua d’estes zones no ha de ser utilitzada per a beure, cuinar ni preparar aliments a causa de preocupacions sobre la seua qualitat, encara que continua sent segura per a altres usos domèstics i sanitaris. Esta mesura de precaució busca protegir la salut dels ciutadans davant la possibilitat de contaminants que podrien ser més concentrats a causa dels baixos nivells d’aigua dels que informa el Consorci Teulada-Benitatxell.

Les autoritats han indicat que esta restricció romandrà en vigor fins a un altre avís i han establit línies de comunicació directa perquè els residents puguen obtindre més informació i resoldre dubtes. Els números de contacte disponibles són 900 210 100, 900 101 270, 911 774 090, a més d’un servici de Whatsapp en el 689 624 646.

Benitatxell permet el seu consum però baix control

L’Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell comunica al seu veïnat que en les analítiques d’aigua preses l’última setmana dins de l’àmbit del Consorci d’Aigües Teulada – Benitatxell s’ha detectat la presència en excés de l’element sodi, derivat de la intrusió d’aigua de la mar que patim per l’actual sequera, tal com venia passant des d’el mes de juliol passat, on ja es van realitzar els pertinents comunicats per part de l’Ajuntament.

Actualment, en el cas de l’aigua de la qual disposen els veïns del Benitatxell, este excés encara es troba dins dels llindars que determinen que l’aigua continua sent potable, però amb excés de sodi, que limita el seu ús per a ser consumida només a persones que tinguen una recomanació mèdica de dietes baixes en sodi.
Recordem que l’àmbit del Consorci d’Aigües Teulada – Benitatxell és un sistema hidràulic molt complex, on les característiques de potabilitat de l’aigua poden variar per zones, ja que existixen diferents punts de captació, plantes de tractament i dipòsits.

Per això, el cas del Benitatxell és, de moment, lleugerament diferent del de Teulada, on l’Ajuntament sí ha anunciat restriccions en zones concretes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *