Societat

Troben 92 tortugues en un niu a la platja de Punta Raset després d’una eclosió nocturna

L’operatiu d’emergència, coordinat pel Servei Ambiental Marí i la Universitat de València, aconsegueix salvar tres tortugues
Tortugues en la Marina Alta / Aj. Dénia

Al voltant de les 2 hores de la matinada del diumenge, es va rebre un avís al Servei Ambiental Marí de l’ajuntament: una crida de Jesús Tomás, biòleg de la Universitat de València, per a actuar a la platja de Punta Raset després que una telefonada al 112 alertara del naixement de tortugues en aquest punt.

Fins al lloc es van desplaçar també agents de la Policia Local, que van trobar encara dos exemplars prop del niu. La Policia i el Servei Ambiental Marí van realitzar una batuda per a buscar més exemplars, trobant nombroses petjades, però cap altra tortuga.

tortugues Dénia | Aj. Dénia

Es calcula que l’eclosió del niu es va produir al voltant de mitjanit, dues hores abans de l’avís. Amb l’arribada dels experts de la UV, es va mobilitzar un grup de persones que es trobaven a la platja per a ajudar a buscar possibles exemplars desorientats i es va localitzar una tortugueta prop del xiringuito.

Després de seguir rastres en un radi de més de 100 metres, es va procedir a obrir el niu, que estava al costat de la duna, a 52 metres de distància de la vora. El resultat va ser:
– 94 clòscares eclosionades
– 6 ous sense desenvolupament
– 9 amb desenvolupament
– 2 tortugues mortes
– 13 mortes trencant l’ou

En total, el niu contenia 124 ous, dels quals 92 han tingut èxit. De les 92 tortugues, les 3 localitzades encara a la platja s’han portat a l’Oceanogràfic i 89 han arribat a la mar per elles mateixes.

tortugues Dénia | Aj. Dénia

Aquest niu probablement pertany a una tortuga vista per un grup de joves el 27 de juny, de la qual es va rebre avís la nit següent, però, en no haver-hi rastres clars i no precisar-se una zona concreta, no es va poder localitzar el niu amb antelació.

D’ací la importància de telefonar al 112 en el mateix moment de l’albirament d’una tortuga o dels rastres encara perceptibles en l’arena.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *