Medi ambient

Ondara recuperarà la gestió municipal del servei d’aigua potable en 2025

L'alcalde, José Ramiro, ha explicat que la decisió respon a la necessitat de garantir l'aigua, com a servei públic bàsic
Ondara / Redacció

L’Ajuntament d’Ondara ha decidit assumir directament la gestió del subministrament i abastiment d’aigua potable i clavegueram a partir del 31 d’agost de 2025, quan finalitza la concessió actual amb Aguas de Valencia, S.A. Aquesta proposta serà presentada al ple d’avui, amb l’objectiu de gestionar el servei a través de l’empresa municipal Serveis Integrals de Neteja i Medi Ambient, S.L. (SINMA).

L’alcalde d’Ondara, José Ramiro, ha explicat que la decisió respon a la necessitat de garantir que l’aigua, com a servei públic bàsic, siga gestionada de manera directa pel consistori, evitant que una empresa privada obtinga beneficis d’un recurs municipal. Segons Ramiro, la municipalització permetrà millorar el rendiment del servei, solucionar fugues i invertir en la qualitat de l’aigua.

SINMA, que ja gestiona altres serveis municipals com la piscina i la brigada d’obres, assumirà la gestió de l’aigua amb el suport tècnic de la Universitat Politècnica de València i altres entitats expertes en la municipalització de serveis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *