Entrevistes Primer Café

Agustí Espí: “El fong, en general, seca el pi per complet, no és recuperable”

Entrevista en 'El Primer Cafe' de Dénia FM amb Agustí Espí, tècnic de la Xarxa Agrícola en Creama i en PacteMA
Agustí Espí / Redacció

Aquest matí, en el ‘El Primer Café’ de Dénia FM, hem tingut l’oportunitat de parlar amb Agustí Espí, tècnic de la Xarxa Agrícola en Creama i en PacteMA, qui ens ha proporcionat una visió detallada sobre la greu situació de sequera que està afectant la Marina Alta. Espí, graduat en Ciències Ambientals i amb un Màster en Aquicultura, ha destacat els efectes devastadors que la falta de pluja està tenint en els nostres paisatges i subministraments.

Durant l’entrevista, Espí ha explicat que aquest estiu, al igual que la resta de l’any, ha estat marcat per una sequera extrema que està danyant de manera irreversible la vegetació local. Un dels exemples més visibles és el Montgó, que presenta un color marró en la seva vegetació. Aquesta tonalitat, ha detallat Espí, no només és deguda a la falta de pluja, sinó també a l’impacte d’un paràsit que està atacant la flora de la comarca.

A més, Espí ha assenyalat que algunes poblacions de la Marina Alta estan experimentant problemes greus de subministrament d’aigua. Fonts que habitualment eren abundants ara emanen molt poca aigua, un senyal clar de l’estrès hídric que pateix la comarca.

En parlar de les recents pluges, Espí ha confirmat que, malgrat haver aportat una mica d’alleujament temporal, aquestes no han estat suficients per revertir la situació de sequera. La manca de pluges contínues està afectant greument els pins i altres arbres, que a més es veuen amenaçats per un fong que els debilita encara més.

Un altre tema preocupant tractat durant l’entrevista ha estat la proliferació de jabalins en la comarca. Espí ha explicat que la sequera ha forçat aquests animals a buscar aliments més a prop de les zones habitades, agreujant així la situació en molts municipis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *