Societat

Antitaurins i taurins es concentraran davant l’Ajuntament de Dénia davant el debat pels bous a la mar

La polèmica està servida arran de la moció presentada pel grup municipal del PP per a la recuperació de la festa
Actuació de bous a la mar a Dénia / Tino Calvo

La polèmica torna a estar sobre la taula entre taurins i antitaurins a Dénia.

El ple de la corporació municipal de l’Ajuntament de Dénia, convocat per al dijous 26 de setembre, té previst debatre la moció presentada pel grup municipal del PP, a favor de les festes de bous a la mar.

Aquesta té com a objectiu “revitalitzar i consolidar la històrica festa de bous a la mar, declarada Festa d’Interés Turístic Nacional en 1993”. A més, en la moció s’insta a la creació d’una taula de treball àmplia que reunisca l’Ajuntament, la Generalitat Valenciana, penyes, ramaders i veterinaris, amb la finalitat de garantir el benestar animal sense renunciar a la tradició.

Antitaurins

Davant d’aquesta moció, Dénia Animal Save ha convocat una concentració antitaurina, el mateix dijous, a les 19 hores (hora d’inici del ple), davant l’edifici consistorial, sota el lema “bous a la mar, maltractament animal”.

Des de l’associació incidixen en el seu rotund rebuig a “els bous a la mar i qualsevol esdeveniment on s’utilitzen animals”. És per això que “ens concentrarem a l’ajuntament de Dénia durant la celebració d’aquest ple. No podem quedar-nos callats i mirar cap a un altre costat”. I fan una crida: “Unix-te a la protesta, units aconseguirem una societat lliure de festejos amb animals”.

Cartell

Taurins

Davant d’aquesta convocatòria, també hi ha moviments, a través de les xarxes socials, de taurins fent una crida per a acudir a aquesta sessió plenària per a evitar que desapareguen aquests festejos taurins, i a favor dels bous a la mar.

En aquest sentit, des de Vox Dénia també es fa una crida per a acudir indicant que “si vols que es mantinga la nostra cultura i tradició, aquest és un bon moment per a posicionar-se clarament”.

Des de Vox mostren el seu “total suport” a la festa de bous a la mar, explicant que “no entenem que es vulga acabar amb aquesta tradició tan nostra, sent extremadament escrupolosos amb el bon tracte a tota mena d’animals”.

“És una festa, tradició i costum que té el suport immensament majoritari dels nostres veïns i convilatans, a més de ser nomenada festa d’interés nacional”, assenyalen des del partit, concloent que “des de Vox diem alt i clarament Sí als bous a la mar”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *