Política municipal

Benissa rebaixarà l’IBI en 2025

L'alcalde, Arturo Poquet, afirma que "en 2025 els benissers i benisseres pagaran menys en impostos municipals"
Façana de l'edifici consistorial / Ajuntament de Benissa

Amb l’inici del curs polític, l’equip de govern de l’Ajuntament de Benissa ja està treballant en l’elaboració dels Pressupostos Municipals de 2025.

El document econòmic més important del consistori es vertebrarà al voltant de cinc eixos: inversions clau per a aquesta legislatura; contenció de la despesa corrent; aplicació de la nova normativa europea sobre la taxa de recollida de residus; rebaixa de l’Impost de Béns Immobles (IBI); i foment de la participació ciutadana.

Inversions importants per a 2025

El capítol d’inversions continuarà tenint un pes important en el pressupost municipal de Benissa. L’any vinent veurà la llum una de les grans inversions en l’àrea esportiva benissera, l’esperada Pista d’Atletisme. Les obres començaran en les pròximes setmanes i s’espera que estiguen finalitzades en el primer semestre de l’any.

Així mateix, també començaran pròximament les obres d’urbanització de l’exterior del nou Ajuntament i es continuarà avançant en la creació del Centre de Dia.

Contenció de la despesa corrent

El document econòmic per al pròxim exercici que està treballant el govern local se centra en una important contenció de la despesa corrent que es podrà realitzar, fonamentalment, per l’entrada en vigor d’un nou conveni marc amb l’empresa de subministrament elèctric que permetrà reduir considerablement la factura de la llum del consistori.

Nova taxa de fem per imperatiu legal

En 2025 entra en vigor la Llei 7/2022 de 8 d’abril, de residus i sòls contaminats per a una economia circular, que desenvolupa una directiva de la Unió Europea i que, sota el principi ‘qui contamina paga’, obliga els ajuntaments a cobrar el preu del cost de la gestió de residus. Així, per imperatiu legal, l’Ajuntament de Benissa es veurà obligat a ajustar la taxa de fem perquè el servei no siga deficitari sinó que cobrisca el cost íntegre i real dels serveis de recollida, transport i tractament de residus.

En aquest sentit, des de l’Ajuntament i Benissa Impuls s’estan estudiant possibles bonificacions a les rendes baixes i als col·lectius més vulnerables, una mesura que beneficiarà moltes famílies del municipi.

En les pròximes setmanes es llançaran noves campanyes de conscienciació i educació per a promocionar la cultura del reciclatge, ja que, precisament l’esperit d’aquesta nova normativa és fomentar la bona gestió de residus per part de la ciutadania, la qual cosa permetrà reduir els costos de recollida i tractament i millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

I en la mateixa línia, s’estan estudiant futures bonificacions per fer un bon ús dels punts de reciclatge i la correcta separació dels residus.

Reducció de la pressió fiscal: Benissa rebaixarà l’IBI en 2025

A causa de múltiples factors, entre ells el nou conveni marc del preu de la llum i la nova taxa de fem, l’equip de govern ha pres la decisió de rebaixar l’Impost de Béns Immobles (IBI). Aquesta mesura suposarà un gran estalvi per als veïns de Benissa, després d’un any molt dur en què l’elevada pujada de preus de les matèries primeres i la reactivació de les regles fiscals, va obligar l’executiu local a prendre decisions molt complexes.

Així, després d’un any molt complicat, el que sí que ha pogut assegurar Arturo Poquet, alcalde de Benissa, és que “en 2025 els benissers i benisseres pagaran menys en impostos municipals”.

40.000 € en Pressupostos Participatius

Finalment, l’Ajuntament de Benissa, compromés amb la importància de fomentar la participació ciutadana, ha llançat recentment una nova edició dels Pressupostos Participatius.

Actualment, les 20 propostes ciutadanes seleccionades es troben en fase de votació. L’Ajuntament de Benissa invertirà 40.000 € del pressupost 2025 per a l’execució de la o les propostes més votades pels veïns del municipi.

En les pròximes setmanes es presentarà el primer esborrany als grups de l’oposició per a buscar el màxim consens en el document més important de l’Ajuntament de Benissa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *