Medi ambient

Benitatxell repoblarà els seus boscos amb espècies autòctones per combatre els efectes de la sequera

L'Ajuntament eliminarà els pins secs i plantarà carrasques, oliveres i garrofers en una àrea de 100.000 m² per una subvenció de 25.490 euros
Pinos Benitatxell / Aj. Benitatxell

L’Ajuntament de El Poble Nou de Benitatxell ha rebut una subvenció de 25.490 euros de la Conselleria de Medi Ambient, Infraestructures i Territori per dur a terme mesures de gestió forestal sostenible dins del marc de desenvolupament rural de la Comunitat Valenciana.

Aquesta ajuda es destinarà a treballs d’aclarida de pinedes, desbrossaments selectius, poda i repoblació forestal. En concret, s’aprofitarà per eliminar els pins secs afectats per la greu sequera i repoblar la zona amb carrasques, oliveres i garrofers, espècies més resistents a les condicions climàtiques adverses.

Els treballs es realitzaran en una superfície de 100.000 m² en els terrenys forestals municipals situats en les pinedes de les zones de Poble Alcassar, La Joya i Calistros, amb l’objectiu de preservar i restaurar el patrimoni natural del municipi. Aquesta acció contribuirà a millorar la biodiversitat i la sostenibilitat dels espais forestals de Benitatxell, afectats per la manca de pluges en els últims anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *