Cultura

Calp homenatja a Estellés de la mà d’Andreu Valor

L'homenatge tindrà lloc demà, 6 de setembre, a les 20 hores a l'Auditori Jaume Pastor i Fluixà

Esta setmana, la Casa de Cultura de Calp acollirà un concert molt especial dins dels actes commemoratius del centenari de Vicent Andrés Estellés. El cantautor Andreu Valor retrà tribut al cèlebre poeta valencià amb la presentació del seu desé disc d’estudi, titulat ‘A mamar tots els versos’. L’esdeveniment, que tindrà lloc demà, 6 de setembre, a les 20 hores a l’Auditori Jaume Pastor i Fluixà, serà d’entrada lliure i gratuïta.

En este nou treball, Valor ha musicat deu poemes d’Estellés, dotant els versos d’una nova dimensió musical. L’artista de Cocentaina ha volgut oferir un enfocament innovador amb la incorporació d’instruments com el violí i el violoncel, en el que descriu com un projecte “elegant i de sonoritat actual”. El concert s’emmarca dins d’una gira en què el músic pretén acostar l’obra d’Estellés a un públic més ampli.

Un any clau per a Andreu Valor

El 2024 és un any especialment significatiu per a Andreu Valor. A més de l’homenatge a Estellés, el cantautor llançarà un nou disc. El àlbum marcarà el seu desé treball d’estudi. Este projecte no sols inclou noves cançons, sinó que també ve acompanyat d’una nova escenografia i un enfocament sonor diferent, amb arranjaments més elaborats i la inclusió d’instruments de corda que aporten una profunditat addicional a la seua música.

Valor busca amb este nou àlbum revitalitzar la poesia d’Estellés, no només adaptant-la als temps actuals, sinó també fent-la accessible a tot tipus d’oients. “Que els versos d’Estellés s’endinsen dins teu, que et provoquen, et calmen, et facen tremolar i et donen vida”, comenta l’artista referint-se a la força emocional que espera transmetre en cada actuació.

Estellés, poeta etern

Vicent Andrés Estellés es un dels poetes més influents de la literatura valenciana del segle XX. Hauria complit 100 anys este 2024. La seua obra està carregada d’una profunda sensibilitat i d’una connexió única. Continua sent un referent per a la cultura actual.

El 27 de març, coincidint amb la data de la mort del poeta, es va estrenar oficialment l’àlbum ‘A mamar tots els versos’, amb el qual Andreu Valor ret homenatge al seu llegat. Este treball no només celebra la vida i obra del literat de Burjassot, sinó que també busca difondre els seus poemes a través d’una nova forma d’interpretació, fent que la seua veu ressoni entre les noves generacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *