Política

Calp prorroga per dos anys més el Conveni Marc de Col·laboració Interadministrativa en matèria d’Igualtat

Estarà vigent per a les anualitats 2024 i 2025

L’Ajuntament de Calp ha aprovat la pròrroga del Conveni Marc de Col·laboració Interadministrativa en matèria d’Igualtat per dos anys més. Aquest acord estarà vigent durant 2024 i 2025. Permet que tècnics locals continuen participant en un grup de treball comarcal de la Marina Alta. L’objectiu és trobar solucions que milloren la vida de les persones més vulnerables.

La regidora de Benestar Social, Itziar Doval, ha destacat la importància d’aquesta col·laboració. Segons ella, és essencial per a continuar avançant en les polítiques d’igualtat. A més, permet donar suport a sectors de la població que necessiten una atenció especial.

Gràcies a aquest conveni, Calp forma part d’una xarxa interadministrativa. Aquesta xarxa aborda qüestions com la igualtat de gènere i la protecció de dones en situació de risc. També tracta altres temes relacionats amb la vulnerabilitat social. El conveni permet que els municipis de la Marina Alta treballen de manera coordinada per donar respostes concretes a la ciutadania.

Mapa d’empreses per la igualtat

Una de les últimes accions impulsades és la creació d’un mapa d’empreses de la Marina Alta. Aquestes empreses estan disposades a contractar dones víctimes de la violència de gènere. La iniciativa, llançada a l’estiu, busca facilitar la inserció sociolaboral d’aquestes dones. L’objectiu és ajudar-les a recuperar la seua independència econòmica. Així, es millora també la seua qualitat de vida.

Diverses empreses amb seu a Calp s’han adherit ja a aquest mapa. Aquest gest mostra el seu compromís amb la lluita contra la violència de gènere. També reforça el seu suport a les víctimes.

Doval ha subratllat que aquest tipus d’iniciatives són essencials. Fomenten la igualtat i donen una oportunitat de futur a persones vulnerables. Amb aquest conveni, Calp reafirma el seu compromís amb les polítiques d’igualtat i suport social.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *