Política municipal

Calp restaurarà l’antiga muralla i el mural de Gastón Castelló

Cultura ha detectat la deterioració en la base del Torreó de la Peça de l'antiga muralla
Mural de Gastón Castelló, ubicat sobre l'oficina de turisme a la plaça del Mosquit / Ajuntament de Calp

La Regidoria de Cultura de Calp ha iniciat l’expedient per a restaurar tres llocs emblemàtics del patrimoni històric i artístic del municipi que es troben en situació de deteriorament.

En concret, es tracta de dues parts de l’antiga muralla i del mural de Gastón Castelló a la plaça del Mosquit.

Des de la Regidoria de Cultura s’ha detectat el deteriorament en dues zones de l’antiga muralla, concretament en la base del Torreó de la Peça, on el morter s’ha anat desprenent fins a deixar la pedra al descobert. El mateix ocorre en la part de la muralla més pròxima al campanar. La pluja i el temps han erosionat l’estructura, deixant la pedra descarnada.

Per això, ja s’ha iniciat la contractació d’una restauradora específica que determinarà si és necessari actuar d’urgència o si, per contra, les obres poden prolongar-se a través d’un procés de licitació.

Un altre dels enclavaments artístics del municipi que requerix la seua restauració és el mural de Gastón Castelló, ubicat sobre l’oficina de turisme a la plaça del Mosquit. Aquest mural de grans dimensions, obra del pintor i muralista alacantí Gastón Castelló, és una al·legoria del Calp antic: la pesca, el Penyal d’Ifac, els cultius i els seus habitants.

Després de la inspecció de l’arqueòloga i l’arquitecte municipal juntament amb l’edil de Cultura, s’ha detectat que al mural se li han després diverses tessel·les, determinant la necessitat d’iniciar el seu procés de restauració com més prompte millor.

El regidor de Cultura, Guillermo Sendra, ha assenyalat que: “es tracta de conservar el nostre patrimoni en les millors condicions; en els últims anys no s’ha actuat en el manteniment de la muralla i el desgast és cada vegada més visible. El mateix ocorre amb el mural de Gastón Castelló, que és una obra única que hem de mantindre i valorar”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *