Turisme

Reme Cerdá: “Ha sigut un molt bon estiu per al turisme”

AETHMA espera que el bon rendiment del sector turístic continue en els pròxims mesos
La secretària general d'AETHMA, Reme Cerdá, en una entrevista als estudis de Dénia FM / Imagen de archivo

La secretària general d’AETHMA, Reme Cerdá, ha valorat de manera molt positiva el rendiment turístic durant l’estiu a la Marina Alta, subratllant que les previsions s’han complit amb escreix. Segons Cerdá, “ha sigut un molt bon estiu”, amb perspectives encoratjadores per a setembre i octubre. Aquests mesos es preveuen favorables per a l’afluència turística.

Cerdá ha destacat que maig i juny van superar les xifres de l’any anterior. Encara que ha reconegut que al juliol es va observar un lleu descens en l’afluència durant els primers 15 o 20 dies, especialment entre setmana. “Creiem que això es va deure en part a l’Eurocopa i a la por generada per l’onada de calor de l’any passat”, ha explicat. Això podria haver influït en la decisió de molts de posposar les seues vacances.

Derogació taxa turística

Quant a la derogació de la taxa turística, Reme Cerdá ha expressat la seua satisfacció. Ha reiterat la postura històrica d’AETHMA en contra d’aquesta mesura. “Penalitzar algú per triar la nostra comarca com a destinació vacacional no és una bona manera d’atraure visitants”, ha afirmat. Cerdá ha aplaudit la derogació promesa pel govern de Mazón.

Pel que fa a la situació del lloguer turístic, Cerdá ha defensat el seu impacte positiu a la regió, especialment en el nucli urbà de Dénia. Els habitatges turístics han contribuït a la millora de moltes propietats que estaven en mal estat. Encara que ha reconegut que han sorgit alguns problemes, també ha subratllat que aquests immobles han portat beneficis significatius. Han revitalitzat zones que anteriorment estaven deteriorades.

Finalment, Cerdá ha valorat positivament la decisió de suspendre durant un any la concessió de certificats per a habitatges turístics en el nucli urbà de Dénia. Aquesta mesura, segons ha indicat, permetrà una millor regulació i un equilibri entre l’oferta turística i les necessitats d’habitatge habitual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *