Política

Convocada una concentració pacífica a Ondara front a la correguda de bous de la Generalitat

Tindrà lloc aquest diumenge, 8 de setembre, a les 18.30 hores, sota el lema "Ondara sense crueltat animal"
plaça_bous_ondara
Plaza de toros de Ondara 'Joia Llevantina' / Ayuntamiento de Ondara

Aquest diumenge, 8 de setembre, a les 18.30 hores, tindrà lloc una concentració pacífica a la Plaça de Bous d’Ondara, coincidint amb la programació d’una correguda de bous. La manifestació ha estat convocada per col·lectius locals en defensa dels drets dels animals amb la finalitat d’expressar el seu desacord amb aquest tipus d’esdeveniments.

Sota el lema “Ondara sense crueltat animal”, els organitzadors conviden la ciutadania a participar en la concentració, que comptarà amb la presència d’una batucada que recorrerà els carrers de la localitat amb un ambient reivindicatiu. La convocatòria està oberta a tothom que vulgui expressar la seva opinió sobre la tauromàquia.

Ondara no havia organitzat cap correguda de bous des de l’any 2008. Enguany, la plaça de bous del municipi acollirà aquest esdeveniment, fet que ha provocat reaccions diverses entre la població, amb algunes persones manifestant-se en contra de la celebració de l’acte.

El PSPV-PSOE comarcal s’oposa a la celebració

En aquest context, la Comissió Executiva Comarcal del PSPV-PSOE de la Marina Alta ha expressat el seu suport al Grup Municipal Socialista d’Ondara i al seu alcalde, José Ramiro, per la decisió de no participar en la presidència de la correguda de bous. El partit destaca que, durant més de dues dècades, el govern socialista ha transformat la plaça de bous en un espai de cultura i convivència, conegut com “La Joia de la Cultura”, allunyant-la d’espectacles violents.

A més, el PSPV-PSOE ha lamentat que l’actual govern valencià, amb el suport de PP i Vox, estiga promovent espectacles com el circuit de jonegades, que consideren contraris als valors de respecte que defensen. La decisió de no presidir l’esdeveniment es presenta com una mostra de coherència amb els seus principis i de compromís amb una societat més justa i respectuosa.

Per a més informació, es poden consultar les xarxes socials dels organitzadors i els seus canals de comunicació habituals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *