Solidaritat

Coneixem ‘Ruta 091’, la carrera solidària de la Policia Nacional que fa costat a Luca i la seua família

Els fons seran destinats a la investigació contra la malaltia rara IFAP-1
Presentació de la carrera solidaria de la Policia Nacional / Tino Calvo

Aquest dimecres s’ha presentat la cursa solidària ‘Ruta 091’ que es celebrarà el 30 de novembre a Dénia amb motiu del bicentenari de la Policia Nacional. L’objectiu es recaptar fons per a Luca, un xiquet afectat per la malaltia rara IFAP-1, que causa ictiosi fol·licular entre altres símptomes.

Durant l’acte celebrat a les instal·lacions de Baleària, van estar presents Luca i els seus pares, Cristina i Roberto, acompanyats per l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, el Cap Inspector de la Policia Nacional a Dénia, José Luis Fajardo, i José Luis Fraile, representant del Banc Santander. També va assistir el doctor Javier Melgosa, qui va ser el primer a diagnosticar la malaltia de Luca.

Roberto junt amb Luca a la presentació | Tino Calvo

Cristina i Roberto van atendre els micròfons de Dénia FM per a donar a conéixer de prop l’afecció que patix el xicotet. La història de Luca ha travessat les fronteres de la Marina Alta i conjumina actes solidaris per a fer costat a la família.

L’Inspector Cap Fajardo va explicar des de juny volien «millorar la qualitat de vida de Luca i oferir-li el suport que necessita». A més, va remarcar la valentia i l’esforç diari de la família de Luca i, per supost, del propi xiquet.

Presentació de la carrera solidaria de la Policia Nacional | Tino Calvo

«Volem que ningú més haja de passar per la nostra situació», va assenyalar Roberto, qui va agrair la col·laboració  i va animar la ciutadania a participar en l’esdeveniment.

Vicent Grimalt, en qualitat d’alcalde i amic de la família, va assegurar que l’Ajuntament estarà al costat de la família «fins al final», mentre que José Luis Fraile, del Banc Santander, va confirmar el suport de l’entitat bancària per a donar màxima difusió a l’esdeveniment.

Presentació de la carrera solidaria de la Policia Nacional | Tino Calvo

La cursa ‘Ruta 091’ tindrà lloc el 30 de novembre i inclourà dues modalitats: una carrera absoluta de 10 km i una per a caminants de 5 km. També es podrà col·laborar amb el ‘Dorsal 0’, permetent fer donacions sense necessitat de participar en la prova. Les inscripcions estan obertes a la web oficial, amb un cost de 12 euros per als adults i 10 per als menors de 14 anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *