Medi ambient

Conveni renovat per a la vigilància de la reserva marina del cap de Sant Antoni

El conveni actualment compta amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient, la de Pesca i el port esportiu Marina de Dénia
Imatge del Cap de Sant Antoni / Turisme Comunitat Valenciana

L’Ajuntament de Dénia i la Generalitat Valenciana renovaran pròximament el conveni per a la vigilància i el control de la reserva marina del cap de Sant Antoni. La col·laboració entre les dues institucions ha sigut molt fructífera. A més, és clau per a la protecció d’este espai marí.

En una reunió recent a l’Ajuntament de Dénia, l’alcalde Vicent Grimalt i la regidora de Medi Ambient, Sandra Gertrúdix, es van trobar amb el director general de Medi Natural i Animal, Luis Gomis. Junts van destacar la importància del treball conjunt. També han remarcat l’efectivitat de les accions de vigilància.

Nou soci col·laborador

El conveni actualment compta amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient, la de Pesca i el port esportiu Marina de Dénia. Aquest últim cedeix l’amarrament per a l’embarcació de vigilància. No obstant això, s’espera que l’Ajuntament de Xàbia s’hi adherisca. Això dependrà de les gestions que s’estan realitzant amb la Conselleria.

L’Ajuntament de Dénia és l’encarregat de proporcionar l’embarcació i el patró a través del Servei Ambiental Marí i de Pesca de la Regidoria de Medi Ambient. A aquest servei, també se suma un mariner de la Generalitat Valenciana.

Necessitats addicionals: fondeig i abalisament

D’altra banda, es va plantejar la necessitat de crear una nova zona de fondeig per a les embarcacions de nàutica esportiva dins de la reserva marina. Actualment, només hi ha set boies entre la Punta Negra i la Torre del Gerro. Aquestes boies són insuficients per a la gran quantitat d’embarcacions que passen per la zona.

A més, l’Ajuntament de Dénia també va demanar la instal·lació d’un abalisament exterior al voltant del perímetre de la reserva. Això permetria senyalitzar els límits de la reserva de manera més visible i efectiva.

A la reunió també van participar el subdirector general de Medi Natural i el director del parc natural del Montgó, José Antonio Hernández.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *