Turisme

Creix l’interés per l’oferta cultural de Teulada Moraira durant l’estiu

Coneixem les estadístiques de visites als principals espais en els mesos de juliol i agost
Espais culturals / Aj. Teulada Moraira

Les estadístiques de visites als principals espais culturals de Teulada Moraira en els mesos de juliol i agost de 2024 revelen un creixent interés per l’oferta cultural del municipi, més enllà de la seua atracció tradicional de sol i platja. Aquests resultats reforcen la imatge de Teulada Moraira com una destinació que integra història, tradició i patrimoni, enriquint l’experiència dels qui la visiten i posicionant-la com una opció cultural rellevant.

Castell de Moraira

El Castell de Moraira s’ha mantingut com un dels principals atractius turístics aquest estiu. Al mes d’agost, va rebre 5.197 visitants, amb predomini de turistes espanyols (2.885), seguits de francesos (458), britànics (417) i alemanys (376). El dimecres va ser el dia de més afluència, amb una mitjana de 1.078 visites, i la visita mitjana va durar 17 minuts. Aquest icònic monument continua sent un referent històric i cultural a la zona.

Centre Ecomuseogràfic del Riurau de Teulada

Durant el mes d’agost, el Centre Ecomuseogràfic del Riurau va acollir 125 visitants, distribuïts entre 44 homes, 44 dones i 36 xiquets. El dimecres també va ser el dia amb més visites (79), mentre que els dimarts es va registrar la durada mitjana més alta, amb 65 minuts. Aquest centre va experimentar un augment notable d’interés respecte al juliol, quan va rebre 37 visitants.

Centre d’Estudis Vicentins de Teulada

El Centre d’Estudis Vicentins de Teulada va veure un increment significatiu de visitants durant l’agost, amb 92 persones, en comparació amb les 9 que el van visitar al juliol. El divendres va ser el dia més concorregut, amb 31 visites, i l’estada mitjana dels visitants va oscil·lar entre els 16 i 20 minuts. Aquest espai, dedicat a la promoció del llegat vicentí, està captivant cada vegada més atenció tant a nivell nacional com internacional.

La regidora de Turisme i Cultura, Verónica Martínez, va expressar la seua satisfacció pels resultats, reconeixent l’esforç col·lectiu que ha permés assolir aquestes xifres. Martínez va destacar la tasca de Rosana Caselles i Susanne Katzgrau, el compromís de les quals ha sigut clau per consolidar Teulada Moraira com una destinació cultural i turística. “Els resultats d’aquest estiu reflecteixen l’impacte positiu de l’esforç conjunt. Continuarem treballant perquè tant residents com visitants continuen apreciant el valor del nostre patrimoni cultural”, va assenyalar la regidora.

Teulada Moraira, coneguda tradicionalment per les seues platges, s’està consolidant com una destinació que també ofereix una oferta cultural enriquidora. Els seus espais culturals continuen sent un atractiu tant per a turistes com per a residents, posicionant la localitat com un referent del turisme cultural a la Costa Blanca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *