Societat

Dénia celebra una nova edició de la Marató de Donació de Sang

Tindrà lloc el pròxim dimecres 25 de setembre al Centre Social
Cartell de la Marató de Donació de Sang / Ajuntament de Dénia

La ciutat de Dénia es prepara per a acollir una nova edició de la Marató de Donació de Sang, organitzada per l’Ajuntament de Dénia en col·laboració amb el Centre de Transfusió d’Alacant. L’esdeveniment tindrà lloc el pròxim dimecres 25 de setembre al Centre Social de Dénia, al carrer de Calderón, en horari de 9:45 a 13:30 hores i de 16:45 a 20:30 hores. Aquesta iniciativa, que s’ha convertit en una cita anual imprescindible per a la ciutadania, inclourà un sorteig de regals per als participants.

El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana subratlla la necessitat de comptar amb la col·laboració diària d’almenys 650 donants de sang per a garantir les reserves suficients als hospitals de la regió. En aquest sentit, la Marató de Dénia busca superar el nombre de donacions aconseguides en edicions anteriors, apel·lant a la generositat dels veïns per a contribuir a cobrir aquesta demanda vital.

La marató: un acte de solidaritat

Rafa Carrió, regidor de Salut Pública, ha fet una crida a la participació massiva, destacant la importància de l’esdeveniment: “Donar sang és un acte de solidaritat que té un impacte directe en la vida de moltes persones. Les reserves de sang són fonamentals en moments d’urgència i cada donació pot salvar vides. Convidem a tothom que puga a unir-se a aquesta causa”.

Els requisits per a participar en la donació són senzills: tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos i gaudir d’un bon estat de salut. És necessari no haver donat sang en les últimes huit setmanes i es recomana no acudir en dejú.

L’esperit de solidaritat queda plasmat en el cartell d’aquest any, on un gran cor acull xicotets personatges, simbolitzant la unió i la col·laboració de la comunitat per a salvar vides.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *