Urbanisme

Dénia limitarà els habitatges turístics a un màxim de 50 places per cada 100 habitants

Hi haurà ajudes a la rehabilitació per a convertir els habitatges buits en lloguer habitual
Presentació de l'estudi elaborat per la Universitat d'Alacant / Tino Calvo

Un dia després de l’entrada en vigor de la suspensió cautelar de l’expedició de certificats de compatibilitat per a habitatges turístics, l’equip de govern de Dénia ha presentat al Consell d’Urbanismes l’estudi encarregat a la Universitat d’Alacant sobre la situació del sector d’aquest tipus d’habitatges a la ciutat.

L’encarregat de presentar-lo als agents implicats ha estat un dels autors de l’estudi, Armando Ortuño, professor de la Universitat d’Alacant.

En el mateix s’establixen una sèrie de mesures per a regular els habitatges d’ús turístic a la capital comarcal.

D’aquestes, la regidora de Territori, Maria Josep Ripoll ha destacat dues.

D’una banda, les “ajudes a la rehabilitació perquè els propietaris d’habitatge buit el posen en el mercat per a lloguer d’habitatge habitual”. Al respecte, Ripoll ha explicat que ja s’està treballant en l’elaboració d’unes bases per part dels tècnics municipals.

I la segona és la regulació de la densitat d’habitatges d’ús turístic per barris.

La regidora ha matisat que, en el Pla General Detallat del nucli urbà, es definirà la xifra màxima de places per habitant, fixada entre 30 i 50 places per cada 100 habitants, en el nucli urbà.

Ortuño ha apuntat que l’objectiu que es busca amb aquest indicador és “mantindre la idiosincràsia i els valors culturals del centre de Dénia”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *