Societat

Dénia busca impulsar l’ús del valencià a través de la conversa i la col·laboració

L'Ajuntament torna a posar en marxa una nova edició del programa “Voluntariat pel valencià”
Es poden triar els rols de voluntari o aprenent / Redacció

L’Ajuntament de Dénia, a través del Departament de Promoció Lingüística, ha tornat a posar en marxa una nova edició del programa “Voluntariat pel valencià”. Aquest programa té com a objectiu facilitar l’aprenentatge i la millora de l’expressió oral en valencià, promovent-ne l’ús de forma accessible i no acadèmica, sense classes teòriques ni exàmens.

El servei és gratuït i obert a tota la ciutadania, amb la finalitat d’afavorir la fluïdesa oral en valencià i fomentar-ne l’ús en situacions quotidianes. El programa facilita la creació de “parelles lingüístiques”, formades per una persona valencianoparlant i una altra que vol aprendre o perfeccionar les seues habilitats de conversa. Aquestes parelles es reuneixen una vegada per setmana durant una hora per a conversar en valencià, ja siga mentre prenen un cafè, fan una passejada o visiten un espai cultural. L’objectiu és crear un ambient relaxat que facilite l’aprenentatge.

El regidor de Promoció Lingüística, Rafa Carrió, ha fet una crida a la ciutadania perquè s’anime a participar en el projecte, ja siga com a voluntari o com a aprenent. “La col·laboració dels valencianoparlants és fonamental per a mantindre la llengua viva i fomentar-ne la presència en la vida diària de la comunitat”, ha destacat Carrió. A més, ha afegit que “amb aquesta iniciativa reafirmem el nostre compromís amb la promoció i la normalització del valencià, així com amb la construcció d’una societat més inclusiva i cohesionada al voltant de la llengua pròpia”.

No es requereix cap titulació específica per a ser voluntari, només cal ser major d’edat, parlar valencià de forma habitual i disposar d’una hora setmanal per a compartir la llengua amb la persona assignada. Les persones interessades poden inscriure’s a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Dénia, on es poden triar els rols de voluntari o aprenent. Més informació a: Voluntariat pel Valencià (denia.es).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *