Platges

Dénia reprén la licitació del nou contracte de neteja de platges

En el ple de l'Ajuntament s'eleva a aprovació el projecte d'execució de la planta d'algues
Imatge de la platja de la Marineta Cassiana, de juliol de 2024 / Tino Calvo

Dénia reprén la licitació del nou contracte de neteja i manteniment de platges.

En el ple del passat mes de febrer, l’Ajuntament va suspendre aquest procés de licitació, en detectar-se que els plecs tècnics, aprovats inicialment, no incloïen el projecte d’obres de la planta de tractament d’algues, que coincidix en ser una de les principals millores del nou contracte.

Doncs bé, en el ple, convocat per al dijous, 26 de setembre, s’eleva a aprovació el projecte d’execució d’aquesta planta d’algues, que s’incorpora a la licitació per a continuar amb la tramitació. D’aquesta manera, es reprén el procés.

El preu de licitació és d’11,5 milions d’euros, IVA inclòs, amb una vigència de 10 anys.

Planta

La principal millora és la construcció d’aquesta planta de tractament de la posidònia i nau de dipòsit del material, a ubicar a la partida Estanyó Nord, a l’altura de la platja Molins.

La nau estarà dividida en diferents àrees segons les tasques. Una zona de separació de l’arena de les restes de posidònia, que permetrà regenerar la costa amb la primera, que serà retornada a les platges, i utilitzar la posidònia per als diferents usos possibles (en ramaderia i agricultura, regeneració de dunes, barrera natural contra l’erosió del litoral…).

Una altra zona de separació de residus per fraccions. Una tercera, d’oficines. I la dedicada a guardar la maquinària i les instal·lacions de platges.

Millores i Canvis

Altres canvis tenen a veure, per una banda, amb l’ampliació en quinze dies tant de la temporada mitjana com de la temporada alta; aquesta última començarà l’1 de juny (fins al 30 de setembre), per la qual cosa el servei de neteja intensiva de les platges s’activarà abans.

També s‘incrementa la maquinària, que l’empresa adjudicatària haurà de tindre en funcionament i renovada en un període màxim de 6 mesos des de la signatura del contracte.

Quant a les millores que les empreses poden presentar en els seus projectes per a augmentar la puntuació en la fase de valoració de propostes: augment d’hores de personal en caps de setmana i temporada alta; una garbelladora per a la nova planta; una escombradora per als carrers d’accés a les platges; el subministrament de 30 papereres noves anualment; o la inclusió en el servei de treballs de fontaneria i material per al manteniment dels rentapeus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *