Successos

Desmantellat un laboratori de drogues en una vivenda a Teulada

Han sigut arrestades 10 persones com a presumptes responsables de l'organització criminal

Fins a 10 persones han sigut detingudes per la Policia Nacional després de desmantellar un laboratori de fabricació de substàncies estupefaents situat a Teulada.

Els 10 membres de l’organització criminal són acusats de ser presumptes responsables de l’entramat, dedicat a la fabricació i distribució de drogues de disseny a mitjana i gran escala per tota la zona del Llevant espanyol.

La investigació va començar el passat mes de maig, quan els investigadors van detectar l’existència d’una organització criminal assentada en el Llevant i dedicada a la distribució de substàncies estupefaents.

Els agents van descobrir que l’organització també es dedicava a la producció en un laboratori ocult en una vivenda, iniciant així una investigació que es va dur a terme en dues fases.

Una bombona de butà per a ocultar la droga en la primera fase

En la primera fase, els agents van identificar a set persones relacionades amb l’entramat, establint un operatiu de vigilàncies i seguiments discrets per determinar els seus vincles amb altres xarxes, així com situar els seus domicilis i possibles llocs de magatzematge de les substàncies amb les quals traficaven.

Durant una d’aquestes vigilàncies, els agents van descobrir que l’entramat utilitzava una bombona de butà manipulada per a traslladar la droga d’un lloc a un altre. Aquesta bombona va ser transportada del domicili d’un dels principals investigats a un altre lloc per un altre dels detinguts en el seu vehicle.

Els agents van destacar que els investigats prenien fortes mesures de seguretat entre ells quan es desplaçaven, realitzant maniobres de conducció per detectar possibles seguiments policials. En una ocasió, es va observar com un dels investigats realitzava contra vigilàncies al voltant de la vivenda del principal investigat per detectar la presència policial.

Aquestes mesures van requerir la col·laboració d’efectius de la Policia Nacional d’altres províncies per evitar ser detectats durant les vigilàncies.

En aquesta primera fase, els agents van dur a terme la detenció de set dels implicats i van registrar quatre vivendes, confiscant una gran quantitat de drogues com cocaïna, cocaïna rosa (denominada “tusi“), cristall i altres, a més de 35.135 euros en efectiu.

Un laboratori i una premsa industrial ocults en un subterrani

Després de la primera fase, es va localitzar el lloc on es produïa la droga distribuïda per l’organització, situat en una vivenda a Teulada. Aquest lloc era gestionat per un home de nacionalitat belga, investigat juntament amb un altre individu de nacionalitat espanyola establit a Benidorm.

Per evitar que pogueren evadir-se de l’acció policial, els agents van realitzar un operatiu en el qual van interceptar i detindre un dels investigats quan es disposava a abandonar la seua vivenda en companyia de la seua dona i un altre home, a bord del seu vehicle.

La hipòtesi policial sobre l’existència d’un laboratori ocult es va confirmar durant el registre de la vivenda de Teulada. Els agents van descobrir una habitació amagada darrere d’una doble paret en el subterrani, on es trobava el laboratori de fabricació de substàncies estupefaents, principalment dedicat a la producció de drogues de disseny com speed, cristall i èxtasi.

Durant el registre, es van trobar útils com una premsa hidràulica i una envasadora al buit de característiques industrials, utilitzades per concloure el procés de manipulació de les drogues fabricades.

També es van descobrir una gran quantitat de productes químics i precursors necessaris per a la fabricació de drogues de disseny, així com objectes modificats a mode de “caletas” per a ocultar substàncies estupefaents, menys voluminosos que la bombona de butà trobada anteriorment.

En total, durant les dues fases de l’operació, es van confiscar 358 grams de “tusi” (metamfetamina), 223,78 grams de cocaïna, 294 grams de cristall (metamfetamina), 5,85 grams de speed, 35,75 grams de metamfetamina, a més de 3.199 grams de marihuana i 229 grams d’haixix. També es van intervindre 24 quilos d’una substància en pols i altres productes químics necessaris per a la fabricació d’aquestes drogues.

Els arrestats són considerats presumptes responsables dels delictes contra la salut pública i pertinença a organització criminal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *