Societat

Doble bronze dels equips de Dénia en la Final Nacional de la World Robot Olympiad 2024

Huit conjunts dianenses van participar en la competició organitzada a Almeria
Equips de Dénia que han participat en la final nacional del WRO 2024 / Diverbot

Aquest cap de setmana, els dies 14 i 15 de setembre, es va celebrar la fase final nacional de la World Robot Olympiad (WRO) al Pavelló Municipal Paco Navarro, a Huércal de Almería, organitzada per l’ajuntament d’aquesta localitat i WRO Spain. L’esdeveniment va reunir més de 100 equips i més de 300 participants de tota Espanya.

Entre els classificats, destaca la participació de huit equips de la ciutat de Dénia, que van aconseguir el seu lloc en el primer campionat de robòtica regional celebrat a Dénia el passat 15 de juny, un esdeveniment que va comptar amb la col·laboració del Ajuntament de Dénia i l’organització de l’acadèmia Diverbot.

Medalla de bronze per a Thinkers | Diverbot

Esta edició de la final nacional ha deixat dos medalles de bronze: Thinkers, format per Marc, Pau i Lluís, que han participat en la categoria RoboMission Elementary i l’equip Epopeia, amb Arnau, Daniel i Josep, que han afrontat el repte de Future Engineers.

Els equips de la Marina Alta, que van començar aquesta aventura al febrer, van arribar a la final nacional després de mesos de treball intens. Amb dedicació i perseverança, han superat moments de frustració, però sense mai abandonar el seu compromís de donar el millor de si mateixos en cada repte. Aquest cap de setmana, competint amb altres 117 equips, han demostrat tot allò que han après al llarg d’aquest camí, i tot l’esforç invertit, independentment del resultat final, ha valgut la pena.

Medalla de bronze per a Epopeya | Diverbot

Com funciona el WRO?

La World Robot Olympiad és una competició de robòtica educativa de caràcter internacional que ofereix als joves l’oportunitat d’acostar-se a la tecnologia i l’enginyeria d’una manera lúdica i divertida. Els equips, guiats per un entrenador, han de construir un robot innovador capaç de superar les missions plantejades.

La temporada WRO 2024 s’ha inspirat en el tema EARTH ALLIES (Aliats de la Terra), i cada repte convida els participants a cuidar, protegir i preservar la natura, promovent una convivència respectuosa amb el planeta.

Els equips deniers han competit en diverses categories:

RoboBasic: l’equip VENCEBOTS (Guillem, Antoni i David) amb robots teledirigits, han hagut d’ajudar a resoldre part del desastre mediambiental i rescatar animals.

RoboMission:

    • Start: l’equip CAOS TOTAL (Asher, Claudia i Dani) ha hagut d’ajudar a la gent del poble a cultivar i collir les hortalisses.
    • Elementary: l’equip THINKERS (Pau, Marc i Lluis) ha treballat en la recol·lecció i regatge de l’hort.
    • Rookie: l’equip 3A (Xavi i Nikola) ha contribuït a transformar una ciutat en un lloc més verd amb nous espais ecològics.
    • Junior: l’equip INFINITYBOTS (Gabriela i Roser) ha creat nous parcs i jardins en les teulades, utilitzant energia renovable.
    • Senior: l’equip IA (Iker i Ainé) ha restaurat una ciutat després d’un desastre natural, netejant carrers i reparant infraestructures.

RoboSport: l’equip NANOBALLS (Antonio, Álex i Joel) han jugat a tenis amb robots que utilitzen càmeres per detectar les boles.

Future Engineers: l’equip EPOPEYA (Dani, Josep i Arnau) ha desenvolupat un vehicle robòtic que condueix de manera autònoma en un circuit que canvia en cada ronda.

En les categories de Elementary, Junior, Senior, RoboSport i Future Engineers, la victòria en aquesta Final Nacional suposaria la seva classificació per a la gran Final Internacional a Turquia, que se celebrarà del 28 al 30 de novembre a la ciutat d’Izmir, on es reuniran més de 400 equips de tot el món. Els participants de Dénia somien amb aquesta oportunitat, i esperen que tot l’esforç realitzat els porti a complir aquest gran somni.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *