Successos

Dos persones detingudes a Xàbia per robar en vivendes amb habitants

Els inquilins van sorprendre els criminals en ple acte delictiu
Foto d'arxiu d'un agent de la Guàrdia Civil a Xàbia / Guardia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut un home i una dona, de 28 i 29 anys respectivament, per la seua implicació en la comissió de diversos delictes de robatori amb força en habitatges ocupats de la localitat de Xàbia.

Els detinguts han sigut posats a disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Dénia.

El dia 26 d’agost, després de l’avís per part d’uns veïns d’un robatori amb força en el seu domicili, els agents de l’Àrea d’Investigació de la Guàrdia Civil de Xàbia es van desplaçar al domicili de les víctimes, comprovant que els habitants havien sorprés els criminals en ple acte delictiu.

Els propietaris de la casa van aconseguir retindre una de les implicades fins a l’arribada dels investigadors, mentre que l’altre delinqüent va aconseguir escapar amb diversos objectes robats.

Una vegada els agents van identificar la dona, van procedir a la seua detenció i van aconseguir la identificació de l’altre autor, que resultava ser la parella sentimental de la detinguda. Entre les pertinences que portava l’assaltant, es van trobar diversos objectes utilitzats per a cometre robatoris, com ara guants i un cúter, a més de documents personals d’altres víctimes.

Després d’una recerca pels voltants, i comptant amb el suport de la Policia Local de Xàbia, els agents van localitzar i detindre el segon autor, qui es trobava amagat en les proximitats. En les hores següents, es van descobrir més habitatges afectats en la mateixa zona, i es van recuperar diversos efectes robats que havien sigut amagats en diferents llocs pròxims al de la detenció.

Gràcies a la ràpida actuació dels agents i la col·laboració ciutadana, els efectes sostrets, que inclouen telèfons mòbils, documents d’identitat i targetes bancàries, van ser retornats als seus legítims propietaris després de la detenció dels sospitosos.

Els detinguts, un home de nacionalitat algeriana i una dona de nacionalitat marroquina, de 28 i 29 anys respectivament, i als quals se’ls imputen diversos presumptes delictes de robatori amb força en les coses en habitatge ocupat, han sigut posats a disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Dénia, qui ha decretat la seua posada en llibertat amb la imposició de mesures cautelars.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *