Educació

El CEIP El Puig de la Vall d’Ebo reobre després de nou anys de tancament

Ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de la Vall d’Ebo i l’Associació Antidespoblament Ebo Viu
CEIP El Puig de la Vall d’Ebo / CEIP El Puig

El CEIP El Puig de la Vall d’Ebo ha obert de nou després de nou anys tancat. Aquesta reobertura és un gran èxit per a la comunitat, en general. Ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament, l’Associació Antidespoblament Ebo Viu i les famílies que han decidit viure al municipi. També ha comptat amb el suport de la Conselleria d’Educació.

El projecte forma part de la lluita contra la despoblació. La Vall d’Ebo, amb només 230 habitants, veu aquesta reobertura com una esperança per al futur.

El col·legi té ara huit alumnes: quatre d’infantil i quatre de primària. La directora és Pura Frau Gomis. L’equip docent està format per dos mestres fixes i cinc professors itinerants.

Des de l’Associació Ebo Viu han mostrat la seua satisfacció. Han dit que «junts mantindrem el nostre poble viu i actiu». La reobertura de l’escola és un símbol d’esperança. És un pas important per a la revitalització de la Vall d’Ebo.

Aquest èxit és un exemple del poder del treball col·lectiu. La comunitat, les institucions públiques i les famílies han fet possible que l’escola torne a obrir. Així, la Vall d’Ebo podrà continuar sent un lloc ple de vida.

La reobertura es producte de la unió de moltes forces

La Conselleria d’Educació va veure clar que al municipi de la Vall d’Ebo hi havia alumnes i un projecte pedagògic sòlid. No podien permetre que el poble continuara un curs més sense col·legi. Així van començar unes setmanes frenètiques de reformes per posar al dia l’espai educatiu, que tot i ser molt bo, necessitava moltes millores després de nou anys tancat.

L’Associació Antidespoblament Ebo Viu va ser fonamental en aquest procés. Van contactar amb el col·lectiu Almedíjar Viu, que havia aconseguit reobrir una escola en la Serra d’Espadà després de sis anys de tancament. Crear aliances amb altres municipis amb els mateixos problemes va ser clau. També es van posar en contacte amb el Centre de Desenvolupament Rural (CDR) La Safor. La Universitat Jaume I i el sociòleg Artur Aparisi van oferir assessorament.

L’equip de govern actual, encapçalat per l’alcaldessa Sara Moll, va donar un suport total al projecte. Sabien que tindre una escola activa era vital per al poble i per atraure noves famílies que volien viure en un entorn tranquil i saludable.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *