Política

El PP de Dénia demana, en una moció, “recuperar l’essència” de bous a la mar

El partit sol·licita la creació d’una taula de treball que reunisca totes les parts implicades

El Partit Popular de Dénia ha presentat una moció per a debatre en la Comissió Informativa de Cultura i Festes, amb l’objectiu de revitalitzar i consolidar la històrica Festa de Bous a la Mar, declarada Festa d’Interés Turístic Nacional en 1993.

Aquesta iniciativa sorgix com a resposta als recents retalls en les activitats taurines, que han reduït a la meitat els esdeveniments tradicionals i eliminat dos de les tres entrades de bous en les Festes Patronals.

El regidor José Antonio Cristóbal, portaveu del Partit Popular, va subratllar la importància de preservar el nucli d’aquesta emblemàtica celebració: “No es pot alterar d’un dia per a un altre l’eix central d’una festa tan arrelada sense comptar amb l’opinió dels ciutadans. El govern actual, en lloc de resoldre els problemes, ha optat per eliminar-los, emparant-se en el benestar animal sense oferir solucions concretes, com la millora de les condicions en els corrals”.

En aquesta mateixa línia, el regidor Esteban Chornet va destacar la urgència de crear una taula de treball àmplia i incloent, que reunisca l’Ajuntament, la Generalitat Valenciana, penyes, ramaders i veterinaris, amb la finalitat de garantir el benestar animal sense renunciar a la tradició: “És necessari adaptar la festa a les normatives actuals, però sense caure en pretextos ideològics buits. Altres municipis, també governats per progressistes, han sabut mantindre i millorar les seues celebracions taurines respectant els drets dels animals, com Ondara, La Xara, El Verger i Pedreguer”.

Pepa Font, portaveu del Partit Popular, va tancar la presentació de la moció recordant les paraules de l’alcalde de Dénia en 2017, quan va afirmar que no tenia intenció d’eliminar els Bous a la Mar: “Lamentablement, pareix que ara ha canviat de criteri, possiblement influït pels seus socis de govern. Aquesta postura reflectix una tendència que ja hem vist en altres casos, com l’Amnistia o el Cupo Català, on es prioritza l’interés personal per damunt del consens”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *