Educació

El STEPV denuncia plantilles incompletes a les aules de la Marina Alta

Enguany només han oferit 422 plaçes, mentres que l'any passat van ser 505
IES Calp / Redacció

En pocs dies, l’alumnat de la Marina Alta ocuparà de nou les aules dels centres educatius d’infantil, primària i secundària. El dilluns 9 de setembre marca l’inici del curs escolar 2024-2025. Aquesta setmana, el personal docent dels centres públics s’haurà incorporat als seus llocs de treball per preparar l’arribada dels estudiants.

No obstant això, aquest inici de curs ve marcat per la preocupació del Sindicat de Treballadors i Treballadores de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV), que alerta que les plantilles de docents estaran incompletes en molts centres. Des del sindicat retreuen aquesta situació a la Conselleria d’Educació, a qui acusen de falta de previsió. El STEPV ja va denunciar al mes de juliol les retallades en les vacants de tots els cossos docents, especialment en conservatoris i escoles oficials d’idiomes.

El sindicat afirma que el sistema educatiu a la Comunitat Valenciana està en recessió des que el Partit Popular (PP) ha tornat al govern. A més, recorden que van presentar un recurs contenciós contra la suspensió de l’acord de plantilles, que havia estat signat per tots els sindicats amb l’anterior govern del Botànic i que preveia un increment de 5.000 llocs de treball en dos cursos.

En el cas concret de la Marina Alta, Marc Candela, coordinador d’Acció Sindical de STEPV, ha assenyalat que l’any passat es van oferir 505 places docents al mes de juliol, mentre que enguany només han sigut 422. Candela també ha destacat que encara estan a l’espera de la llista definitiva d’adjudicacions.

El Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament adverteix que les retallades en les plantilles de professorat i els efectes de la llei “de la llibertat educativa” marcaran l’inici del curs 2024-2025, amb possibles repercussions en la qualitat de l’ensenyament a la comarca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *