Política

El TSJ condemna l’Ajuntament de Dénia a pagar set anys d’un complement salarial retirat il·legalment

La treballadora aconsegueix que es reconega el seu dret després de set anys de batalla judicial

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha condemnat l’Ajuntament de Dénia a pagar a una treballadora municipal els endarreriments d’un complement salarial que li va ser retirat de manera il·legal després d’haver exercit funcions superiors al seu lloc durant set anys. El Sindicat d’Empleats Públics (SEP) ha denunciat que aquesta situació no només afecta aquesta treballadora, sinó que podria repercutir en més funcionaris municipals.

La sentència estableix que la treballadora, que va exercir funcions superiors a les corresponents al seu lloc per designació de l’administració entre 2010 i 2017, va percebre durant aquest període un complement de destinació superior. Quan va finalitzar el seu nomenament, el 2017, l’Ajuntament va decidir rebaixar-li aquest complement, tot i que el SEP ja havia advertit en 2019 que la jurisprudència del Tribunal Suprem indicava que els complements percebuts durant més de dos anys s’han de consolidar.

Tot i les advertències, l’Ajuntament de Dénia va fer cas omís a la doctrina del Suprem i va continuar amb la seva decisió de retirar el complement. Ara, després d’un llarg procés judicial que ha passat per primera instància i pel Tribunal Superior de Justícia, el consistori haurà de fer front al pagament dels endarreriments corresponents a aquests set anys, que ascendiran a aproximadament 7.000 euros, a més de les cotitzacions socials pertinents.

El SEP adverteix que l’Ajuntament de Dénia podria estar utilitzant este complement com a premi o càstig

Segons el SEP, la situació és especialment greu perquè l’Ajuntament consolida aquest complement en alguns casos mentre que en altres el retira, creant desigualtats entre els treballadors municipals, fins i tot dins d’un mateix departament. Per això, el sindicat ha anunciat que exigirà que aquest dret s’aplique a tots els funcionaris que es troben en una situació similar, per evitar que la concessió o denegació d’aquest complement siga utilitzada com a premi o càstig.

La sentència del TSJ també critica la confusió que genera l’Ajuntament en fer nomenaments interins per a personal que ja és funcionari de carrera, tot i que això no impedeix l’aplicació de la jurisprudència del Tribunal Suprem sobre la consolidació de graus superiors, fins i tot per al personal interí.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *