Gastronomia

Els Magazinos rendirà homenatge als pescadors i a l’arròs mariner el 22 de setembre

Els interessats poden inscriure's fins al 15 de setembre
Jornada Arròs / Els Magazinos

El pròxim diumenge 22 de setembre, Els Magazinos acollirà la tercera edició d’una jornada cultural i gastronòmica dedicada a l’arròs mariner, una celebració oberta al públic que s’ha consolidat com un esdeveniment clau a la Marina Alta. Dins del programa Viu l´arròs mariner, s’organitzarà un concurs popular per a escollir la millor recepta d’aquest plat tradicional que els pescadors cuinaven a bord per a la tripulació. Aquesta iniciativa, que forma part del projecte Cuina de Territori, és una col·laboració entre Els Magazinos i Cerveza Turia, amb l’objectiu de recuperar i valorar les tradicions locals a través dels productes de temporada i els productors de la regió. El cartell d’enguany ha estat dissenyat per Bonavista Taller, amb les creacions colorides i fresques de les dissenyadores castellonenques Júlia Badia i Glòria Esteve, que capturen l’essència mediterrània.

Programació de Viu l´Arròs Mariner

El diumenge 22 de setembre de 10:30 a 11:30 hores la protagonista serà la taula redona “L’arròs mariner, cultura del mar i història de la nostra cuina”. Hi participaran figures destacades com Edu Torres, de la quarta generació de la marca d’arrossos Molino Roca; Marc Ros, patró de la barca Cap Prim Segon de Xàbia; Francisco Ferrándiz Mariguindas, pescador de tresmall de la Confraria de Dénia i propietari del Bar Al Vermutet; Juandi Noguera, pescador de tresmall de Teulada-Moraira; Rafael Margós, del restaurant Les Bairetes a Chiva i fundador d’El Paeller; Carmina Crespo Hervás, del Restaurant L´Alter a Picassent, coneguda per la seua paella recomanada per The New York Times com la millor de València; José Orihuel, productor i agricultor d’arròs a Pego i president de la sectorial d’arròs d’Alacant, i Javier Calvo, Doctor en Història. L’acte tindrà lloc al Restaurant Les Cuinetes.

De 11:30 a 14:00 hores serà el torn dels tallers i còrners a la zona de paelles:
– Arròs D.O. València, varietat bomba, dels camps de Pego.
– El Paeller, espai dedicat a caldos i preparats d’arrossos.
– Arrossos Molino Roca.

De 12:00 a 14:00 hores hi haurà paella popular elaborada per El Paeller, amb el seu caldo de peix fet a llenya i peix del Pòsit de Dénia. Al mateix temps, es podrà gaudir d’una ruta de tapes amb productes de temporada i Cerveza Turia per 10 €, al Carrer dels Sabors d’Els Magazinos. També es durà a terme el III Concurs d’Arrossos Viu l’Arròs Mariner, amb arrossos bomba D.O. València, cultivats als camps de Pego. Finalment a les 15:00 hores es farà el lliurament de premis.

III Concurs Viu l´Arròs Mariner

El III Concurs Viu l´Arròs Mariner està obert a tots aquells que, siga a casa, al restaurant o a la barca, siguen mestres en la cuina d’arrossos. Els interessats poden inscriure’s fins al 15 de setembre enviant un correu electrònic a hola@elsmagazinos.com o un WhatsApp al telèfon 609939607, amb la seua recepta d’arròs mariner per a 10 persones, explicant com preparen el fons de peix i quins ingredients utilitzen. L’organització seleccionarà 8 finalistes per a competir el diumenge 22 de setembre a Els Magazinos.

El jurat, format per experts com Edu Torres de Molino Roca; Juandi Noguera, pescador de Teulada-Moraira; Rafael Margós d’El Paeller; Carmina Crespo Hervás del Restaurant L´Alter a Picassent; José Orihuel, productor d’arròs a Pego i president de la sectorial d’arròs d’Alacant; Pepe Vidal, expert en gastronomia mediterrània i director del CdT de Dénia durant 25 anys; Alfons Padilla, corresponsal del diari Levante EMV a la Marina Alta, i Josep Martí de Cerveza Turia, valorarà aspectes com el caldo, el sabor, l’aspecte visual, el punt de cocció de l’arròs, la selecció dels productes i el socarrat. Les bases del concurs es poden consultar ací.

Enguany hi haurà tres premis: el Premi al Millor Arròs Mariner tradicional (400€), el Premi al Millor Arròs Mariner creatiu (400€) i un tercer premi de 100€. Aquest concurs és possible gràcies a la col·laboració de Cerveza Turia i Hostelbe.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *