Cultura

Els Poblets s’ompli d’art mediterrani amb la segona edició de ‘Persianes amb Art’

Els habitants del municipi cediran les façanes de les seues cases per convertir-les en espais artístics al carrer
Previa de la segona edició de 'Persianes amb art' / Tino Calv

Els Poblets tornarà a ser un espai dedicat a l’art mediterrani amb la segona edició de ‘Persianes amb Art’. Aquesta activitat cultural, organitzada per l’Ajuntament d’Els Poblets, l’Associació Art amb B i la Fundació Baleària, tindrà lloc els pròxims dies 4 i 5 d’octubre de 2024. Els habitants del municipi cediran les façanes de les seues cases per convertir-les en espais artístics al carrer. Així, el projecte es consolida després de la bona acollida de l’any passat. A més, aquest any es duplica la participació d’artistes.

Una iniciativa ambiciós

Per començar, ‘Persianes amb Art’ és una iniciativa que busca acostar l’art als veïns, implicant-los directament en el procés creatiu. Els artistes treballaran en viu en les persianes dels edificis, creant obres inspirades en la història del poble i de les cases participants. D’altra banda, en aquesta edició participaran 29 artistes de la Comunitat Valenciana i les Illes Balears, com Joan Castejón, Aida Miró i Toni Ortolà.

A més a més, la Plaça del Castell i el carrer Sant Josep seran els principals espais de creació. L’alcalde d’Els Poblets, José Luis Mas, ha explicat que el projecte ha tingut una gran repercussió, aconseguint un reconeixement important des de la seua primera edició. Fins i tot, alguns artistes han quedat en llista d’espera per participar.

Per si això fora poc, s’han organitzat activitats complementàries, com una exposició de plats de fang, un desfilada de capells, i un concert de Cris Juanico. Finalment, el 9 d’octubre se celebrarà una partida de pilota valenciana i una paella popular al Parc Municipal de Miraflor.

Foto galeria de Tino Calvo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *