Societat

Emotiu acomiadament al cap de Policia Local de Benitatxell

José Francisco Mayans va ser membre durant 34 anys
Acomiadament José Francisco Mayans / Aj. Benitatxell

L’Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell va retre el passat dimecres un emotiu homenatge al seu cap de Policia Local, José Francisco Mayans, qui es va jubilar després de més de 34 anys de servei, dels quals 21 els va exercir com a cap.

Els seus companys del cos local, juntament amb l’alcalde, Miguel Ángel García, i la regidora de Seguretat, María José Ivars, li van organitzar un emocionant passeig d’honor en la reguarda de la policia. Tots es van acomiadar amb un gest de respecte i admiració, tant en l’àmbit professional com personal. Després, es van dirigir a l’Ajuntament, on la resta dels treballadors municipals i l’equip de govern l’esperaven per a celebrar un petit acte institucional en comitè reduït.

Mayans va rebre una placa en reconeixement al seu incansable servei i compromís amb la seguretat i el benestar del Poble Nou de Benitatxell. L’acte va comptar amb la presència d’alguns dels seus familiars, amics i membres de Protecció Civil. A més, la seua germana Rosa li va fer entrega d’un mural elaborat per Jesús Català.

El protagonista va recordar els seus inicis en «aquella petita plantilla de l’Ajuntament». Mayans va ingressar al cos local junt amb altres dos agents nous en 1990, quan només hi havia un auxiliar de policia per a tot el municipi. “Les coses han canviat molt des d’aleshores. Tot ha evolucionat i es treballa de manera diferent”, va destacar, “però els canvis sempre són positius si es fan amb sentit comú”.

En les seues paraules d’agraïment, es va dirigir a l’equip de govern, especialment a l’alcalde i a la regidora de Seguretat, “per fer-me sentir tan bé i per brindar-me el suport que he tingut aquests últims anys”; a tots els departaments de l’Ajuntament, destacant Serveis Socials i Protecció Civil; als companys i caps de Policia Local dels pobles veïns; als 37 homes i dones que han format part del cos de Policia Local i al “suport incondicional” de la seua família: “a Cati, als meus fills, Loreto i Joan, a la meua germana Rosa i als meus pares, especialment a ma mare Maria”.

L’alcalde, Miguel Ángel García, també va pronunciar unes paraules de reconeixement i gratitud. Visiblement emocionat, va subratllar el “privilegi” que va suposar per al municipi comptar amb ell primer com a agent i després com a cap perquè “la seua implicació va ser màxima i vocacional”. Finalment, la regidora María José Ivars li va desitjar una feliç jubilació i va afirmar que “la teua qualitat humana serà sempre un exemple a seguir i el teu bon fer com a policia, una referència per a les generacions futures”. La direcció va quedar en mans de l’agent José Vicente García.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *