Cultura

Estes seran les tres obres finalistes del XII Certamen Nacional de Teatre Amateur “Antonio Ferrer el Carter”

En total s'han presentat 112 obres de tot el territori nacional
Auditori Municipal / Aj. Calp

El Certamen Nacional de Teatre Amateur “Antonio Ferrer el Cartero” arriba a la seua dotzena edició a Calp amb una programació que promet emocions i cultura per a tots els públics. El Comitè Organitzador ja ha triat les tres obres que es representaran enguany, seleccionades entre un total de 112 propostes arribades de tot el territori estatal.

El primer espectacle serà “La habitació del xiquet” de Carpe Diem Teatre, vingut de Tomelloso (Ciudad Real), que obrirà el certamen el pròxim 3 de novembre. La seguirà “Quan no veus la llum” de Twister Teatre, de Rivas Vaciamadrid, el 10 de novembre, i tancarà el cicle “El traster” d’Amics del Teatre de Castelló el 17 de novembre.

La gala de cloenda, prevista per al 24 de novembre, comptarà amb la representació de “Coplas del alma” protagonitzada per Emilio Gutiérrez Caba. L’actor recorrerà la poesia espanyola des del segle XVI fins a l’actualitat, amb autors com Sant Joan de la Creu, Santa Teresa de Jesús, Federico García Lorca, Antonio Machado o Miguel Hernández, acompanyat al piano per José Manuel Cuenca i amb la veu del baríton Luis Santana.

Les representacions es duran a terme a l’auditori municipal de Calp a les 18.30 hores amb entrada gratuïta. Els premis del certamen ascendiran a un total de 7.500 euros, amb 3.500 euros per al millor espectacle i 2.000 euros per a cadascuna de les altres dues obres finalistes. També es guardonaran la millor direcció, la millor interpretació protagonista i la millor interpretació secundària.

Aquest certamen va nàixer l’any 2012 per retre homenatge al teatre amateur i a la seua tradició a Calp, així com a la figura del calpí Antonio Ferrer, “el cartero“, qui ha estat una de les ànimes més importants de l’escena teatral local.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *