Educació

Un total de 1.471 alumnes inicien el curs escolar a Pego

Els operaris han estat realitzant treballs de manteniment i millora als centres públics del municipi
Pego / Redacció

Un total de 1.471 xiquets i xiquetes van començar ahir el nou curs escolar a Pego, una xifra lleugerament superior a la del curs anterior 2022-2023, en què es van iniciar les classes amb 1.457 alumnes. A l’Escoleta Infantil Municipal ‘La Trilladora’, on es donen classes a infants de 0 a 3 anys, van començar un total de 64 alumnes. En Educació Infantil, per a xiquets i xiquetes de 4 i 5 anys, el nombre d’alumnes matriculats aquest nou curs és de 229, repartits entre els quatre centres educatius: 64 alumnes al CEIP Ambra, 58 al Carolina Sala, 46 al centre Rosalia Bondia i un total de 61 al col·legi Sant Antoni.

Pel que fa a l‘Educació Primària, el nombre d’alumnes aquest any ascendeix a 540: 149 cursaran al CEIP Ambra, 130 al col·legi Carolina Sala, 119 al Rosalia Bondia i 142 al col·legi Sant Antoni. En Educació Secundària Obligatòria (ESO), s’han matriculat 102 alumnes al col·legi Sant Antoni i un total de 287 a l’IES Enric Valor. A aquest últim, també s’hi han matriculat 148 alumnes per cursar Batxillerat, mentre que un total de 102 estudiaran cicles formatius. Des del centre d’Educació Secundària indiquen que encara queda pendent d’enregistrar les matrícules dels alumnes interessats a estudiar el curs de Ciberseguretat. A més, remarquen que encara hi ha places disponibles per inscriure’s al cicle formatiu de grau mitjà de Tècnic/a en pedra natural, un curs que només s’imparteix a l’IES Enric Valor en tota la Marina Alta.

El CEIP Ambra celebra enguany el 30è aniversari de la seua obertura, per la qual cosa el centre ha decidit programar una sèrie d’activitats durant tot el curs escolar en commemoració d’aquesta efemèride.

Millores als centres

Abans de l’inici de les classes, els operaris del departament de Serveis i Qualitat Urbana han estat realitzant treballs de manteniment i millora als centres públics del municipi. Concretament, al CEIP Ambra s’han dut a terme reparacions i millores tant dins de l’edifici com a l’exterior del recinte escolar. Al Carolina Sala s’han completat tots els treballs inclosos en el Pla Edificant, mentre que al col·legi Rosalia Bondia s’han realitzat tasques de manteniment, reparació i renovació d’alguns aspectes de les dependències del centre, així com una neteja a fons dels patis. Finalment, a l’Escoleta Infantil ‘La Trilladora’ s’han efectuat treballs de pintura a les diferents dependències del centre. “Treballs, tots ells, necessaris per començar el curs acadèmic en condicions òptimes”, ha destacat el regidor d’Educació, Juanjo Arbona.

Arbona ha agraït el treball dels operaris de l’Ajuntament per la feina realitzada els últims dies i ha desitjat un bon any “tant a docents com a alumnes, així com a pares, mares, i també avis i àvies que, en moltes ocasions, ajuden moltíssim”. El regidor ha volgut enviar-los un últim missatge de motivació: “Recordeu que l’energia i la persistència ho conquisten tot”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *