Esports

Jornada Formativa sobre igualtat en l’Esport a Jesús Pobre

Està dirigida principalment a professionals i treballadors/es de les àrees d’esport dels municipis de la Marina Alta
Cartell de la Jornada / MACMA

El pròxim divendres 27 de setembre, a les 17 h, l’ajuntament de Jesús Pobre acollirà una jornada formativa sobre igualtat en l’esport, organitzada per la Xarxa Esportiva de la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta (MACMA). Esta jornada està dirigida principalment a professionals i treballadors/es de les àrees d’esport dels municipis de la Marina Alta, però també estarà oberta a tota la ciutadania interessada a promoure la igualtat a través de l’esport.

L’esdeveniment comptarà amb la presència de dos destacades ponents: Kety Balibrea Melero, Doctora en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i Directora de l’Observatori de l’Esport de la Comunitat Valenciana, que oferirà una xarrada sobre “Les desigualtats de gènere en l’esport”. A continuació, Sandra Molines Borràs, Doctora en Psicologia per la Universitat de València i especialista en escoles coeducadores, impartirà la segona xarrada titulada “I nosaltres, què podem fer?”.

L’objectiu d’aquesta jornada és iniciar una transformació de les escoles esportives de la Marina Alta cap a espais més igualitaris i inclusius, on qualsevol persona, independentment del seu gènere, puga desenvolupar el seu potencial esportiu en condicions d’igualtat.

En els darrers anys, la promoció de la igualtat de gènere s’ha convertit en una prioritat en molts àmbits, inclòs l’esport, però encara hi ha barreres per a la plena participació de les dones, tant en l’àmbit amateur  com professional. Esta realitat és especialment rellevant en les escoles esportives, que tenen un paper fonamental en la formació dels valors de la joventut.

La jornada pretén sensibilitzar els professionals sobre la necessitat d’eliminar els prejudicis de gènere en determinades disciplines esportives i oferir les eines per implementar polítiques esportives més inclusives.

Per assistir a la jornada, és necessària inscripció prèvia, la qual es pot realitzar a través d’un enllaç proporcionat per l’organització.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *