Recursos Hídrics

Josep Lluís Henarejos: “En el tema de l’aigua no hi ha hagut solucions integrades”

Entrevista, a Dénia FM, amb el gerent d'Amjasa, davant la jornada sobre reptes hídrics a la Marina Alta
Josep Lluis Henarejos, gerent d'Amjasa / Javier Zamora

La Marina Alta debat sobre els seus reptes hídrics.

El divendres 13 de setembre, la Càtedra de l’Aigua de la Universitat d’Alacant ha organitzat la jornada tècnica titulada “Reptes hídrics a la Marina Alta, que se celebra al Club Nàutic de Xàbia.

Aquesta reunirà experts del sector hídric per analitzar la situació dels recursos hídrics a la Marina Alta. Una oportunitat per a l‘intercanvi de coneixements i experiències, que permeten posar en marxa una gestió consorciada dels recursos hídrics de la comarca, que garantisca el desenvolupament sostenible i la resiliència davant els episodis de sequera.

Entre els col·laboradors en l’organització figuren l’Ajuntament de Xàbia i Amjasa, l’empresa municipal d’aigües.

Precisament, el seu gerent, Josep Lluís Henarejos ha visitat l’informatiu comarcal de les 13.30 hores de Dénia FM, en la seua edició de dijous 12 de setembre, en la prèvia a aquesta jornada.

Amb Henarejos hem repassat l’actual situació hídrica que travessa la Marina Alta, de “sequera cíclica”, com ja ocorreguera en anys anteriors, ha assenyalat. En aquest sentit ha recordat episodis de 1983-84, també entre 1999 i l’any 2000, arran de l’última, explica, “Xàbia va apostar per una solució diferent, la dessalació”.

Al respecte ha assenyalat que altres pobles van optar per buscar altres solucions; però “no hi ha hagut solucions integrades entre Administracions”.

També ha explicat els objectius de la jornada tècnica i sobre el futur, sobre els reptes que es presenten al davant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *