Educació

La CHX autoritza les obres d’urbanització de la secció que acollirà el segon IES de Calp

Paral·lelament, continua el procés de licitació de les obres definitives del segon Institut, amb un pressupost base de 14.899.419,51 €
Parcel·la on s'alçarà el segon IES de Calp / Ajuntament de Calp

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha autoritzat a l’Ajuntament de Calp l’execució de les obres del projecte d’urbanització per adaptar la parcel·la municipal situada darrere de l’Escola Infantil Silene amb l’objectiu que Conselleria instal·le els mòduls provisionals del segon IES fins a la finalització de les obres definitives.

Fa uns mesos, l’Ajuntament va aprovar cedir una parcel·la municipal de més de 30.000 m² situada just darrere de l’Escola Infantil Silene d’Ifac perquè Conselleria instal·le allí aules prefabricades per als alumnes dels centres desbordats i el nou IES complet.

El Consistori invertirà 3.200.000 € del romanent de tresoreria per al desmunt, urbanització i adequació del terreny que acollirà la secció.

Les obres d’urbanització es realitzaran en dues parcel·les d’uns 6.900 metres cadascuna que albergaren aularis d’un col·legi d’educació infantil i primària i aularis del segon IES. A més, es construiran els vials d’accés amb voreres, una zona de pàrquing i una zona verda enjardinada que ocuparan una superfície total de 33.600 m². El proveïment d’aigua potable i l’evacuació d’aigües residuals es farà a través de les xarxes municipals. L’autorització inclou el clos de la parcel·la.

Aquest procediment s’ha realitzat de manera urgent. De fet, la CHX només ha tardat uns dies a atorgar la seua autorització després de la presentació del projecte municipal. Això permet iniciar aquesta mateixa setmana el procediment de licitació de les obres, que comptarà amb un termini d’execució de quatre mesos. Finalitzades les obres i una vegada instal·lats els aularis, els 160 alumnes que van començar el curs a la Casa de Cultura passaran a ocupar les noves instal·lacions.

Paral·lelament, continua el procés de licitació de les obres definitives del segon Institut, que partixen d’un pressupost base de 14.899.419,51 €. Els arquitectes Pablo Peñín Llobell i Miguel Sant Juan van elaborar el projecte bàsic i d’execució per al nou institut l’octubre de 2023, i el projecte d’obra es va aprovar el desembre de 2023.

El mes de juliol passat, la Plataforma de Contractació del Sector Públic va anunciar la licitació del contracte d’obres; a l’agost es va obrir l’única oferta presentada, que està en procés d’estudi en aquest moment. Des de l’equip de govern es considera que les obres podrien estar adjudicades a final de 2024 i executades a la fi de 2026.

L’alcaldessa Ana Sala ha declarat que “atenem la demanda de la comunitat educativa i, mentre es construïx el segon Institut, oferim a Conselleria l’espai per situar la secció provisional. No podem anar més ràpidament; s’han agilitzat tots els tràmits perquè Calp compti amb les infraestructures educatives necessàries“.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *