Medi ambient

La Marina Alta debatirà els seus reptes hídrics a Xàbia

La jornada se celebrarà el divendres 13 de setembre al Club Nàutic de Xàbia
Cartell de la jornada "Reptes hídrics en la Marina Alta" / Universitat d'Alacant

El divendres 13 de setembre tindrà lloc a Xàbia una jornada tècnica titulada “Reptes hídrics en la Marina Alta”, organitzada per la Càtedra de l’Aigua de la Universitat d’Alacant. L’esdeveniment es desenvoluparà al Club Nàutic de Xàbia, des de les 10:30 fins a les 14:00 hores, i reunirà experts i representants institucionals per a abordar la problemàtica de la gestió de l’aigua en la comarca.

La jornada començarà amb la recepció dels inscrits a partir de les 10:00 hores, seguida de la benvinguda a càrrec de Rosa Cardona Vives, alcaldessa de Xàbia, i Ana Il·luminada Serna García, vicepresidenta de la Diputació d’Alacant i diputada del Cicle Hídric. També intervindran Raúl Mérida, secretari autonòmic de Medi Ambient i Territori, i Antonio Pérez Pérez, president de la Diputació d’Alacant i del Consorci per al Servei de Proveïment d’Aigua i Sanejament de la Marina Alta.

A les 10:45, s’oferirà una presentació sobre el diagnòstic dels recursos hídrics convencionals, a càrrec de Miguel Fernández Mejuto i altres tècnics del Departament del Cicle Hídric de la Diputació d’Alacant. Posteriorment, Josep Lluís Henarejos Cardona, gerent de l’empresa pública AMJASA, parlarà sobre l’estat de les infraestructures hidràuliques i la garantia de proveïment.

Un altre dels temes clau que es tractarà serà la reutilització de les aigües residuals en l’agricultura, amb la intervenció de Carlos Aliaga Fernández, del Departament de Projectes Obres i Explotacions de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR).

Taula redona sobre els desafiaments actuals en la gestió de l’aigua a la Marina Alta

Finalment, entre les 12:15 i les 14:00 hores, es durà a terme una taula redona moderada per Joaquín Melgarejo Moreno, catedràtic de la Universitat d’Alacant, on participaran representants de diferents institucions i experts en la gestió dels recursos hídrics, incloent Sabina Goretti, directora general de l’Aigua de la Generalitat Valenciana, i Manuel Torán Busutil, director tècnic de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

Aquesta jornada ofereix una oportunitat clau per a debatre els desafiaments actuals en la gestió de l’aigua a la Marina Alta i buscar solucions per a garantir la sostenibilitat en la gestió dels recursos hídrics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *