Cultura

L’Ajuntament de Calp informa sobre les subvencions per a la formació cultural i artística

Es destinen 200.000 € per a esta primera edició que subvencionarà gastos del curs 2023-2024
Moment de la sessió informativa / Ajuntament de Calp

El mes de juliol passat l‘Ajuntament de Calp va aprovar, en ple, les bases que regixen les subvencions i ajudes per al foment de la formació cultural i/o artística. És la primera vegada que s’incentiva econòmicament la formació cultural com ja es realitza amb la formació esportiva.

Les subvencions es destinen a entitats, associacions i fundacions, públiques o privades, de música, dansa, arts plàstiques i escèniques o qualsevol altra activitat cultural dutes a terme a Calp, per a finançar les despeses derivades de la formació cultural.

Per a explicar i aclarir dubtes relacionats amb la recent publicació de les bases per a la concessió d’ajudes, fa uns dies es va celebrar una sessió informativa en el saló de plens. El crèdit disponible per a aquestes ajudes serà el corresponent al pressupost assignat per l’Ajuntament en l’anualitat, i en aquesta edició, aquest crèdit pressupostari ascendix a 200.000 €.

Les subvencions es repartiran entre les entitats beneficiàries de manera proporcional, fins a un 75% de la despesa subvencionable de cada entitat, sempre dins del límit del crèdit pressupostari.

Es pretén subvencionar qualsevol mena d’entitat que haja assumit com a activitat pròpia la formació cultural. La referida subvenció haurà de repercutir, bé en la qualitat i quantitat de serveis prestats per part de l’entitat, o bé en la reducció de la quota que paga l’estudiant de l’entitat.

Les ajudes hauran de destinar-se a les despeses suportades per l’entitat cultural sense que en cap cas puga, aïlladament o en concurrència amb altres subvencions, superar el cost de l’activitat a desenvolupar pel beneficiari.

Entre les activitats subvencionables s’inclouen: la contractació de professorat, les seues retribucions i personal tècnic addicional, subministraments, lloguer d’espais d’assaig o pagament de taxes per ús d’espais municipals, material no inventariable, com a partitures, despeses de gestoria, assessoria i administració, neteja, percentatge de matrícula assumit per l’entitat beneficiària o material didàctic, entre altres.

El regidor de Cultura, Guillermo Sendra, va assenyalar la importància d’aquestes ajudes per a fomentar l’activitat cultural a Calp, i va afirmar que “tota la informació relativa a les bases de concessió d’aquestes ajudes està disponible en el tauler d’anuncis de l’Ajuntament de Calp per a una consulta més detallada”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *