Festes

Les Festes de la Divina Pastora de Teulada 2024 ompliran els carrers de cultura i tradició

Tindran lloc del 20 al 22 de setembre
Imatge de la Divina Pastora de Teulada / Turisme Teulada Moraira

Teulada es prepara per a viure les Festes de la Divina Pastora 2024, que tindran lloc del 20 al 22 de setembre. Aquesta festivitat, organitzada per la Colla el Falçó, Associació de Dolçainers i Tabaleters de Teulada, amb la col·laboració de l’Ajuntament, oferirà una gran varietat d’actes per a veïns i visitants. Per tant, es podrà gaudir d’un cap de setmana ple de tradicions que uneixen història i cultura local.

Programació completa

En primer lloc, el divendres 20 de setembre, a les 20.30 h, les festes començaran amb un concert molt especial. La XXI Campanya d’Intercanvis Musicals comptarà amb la participació de la Colla de Dolçainers i Percussió de la Societat Musical d’Alboraia i la Colla El Falçó de Teulada. Així, aquest esdeveniment oferirà una vetlada musical única, amb un ampli repertori de música tradicional.

El dissabte 21 de setembre, a les 13.00 h, es durà a terme l’entrada de la murta amb el xop de la festa. En aquest cas, l’acte començarà des de la Glorieta de Sant Vicent i acabarà a l’Ermita de la Divina Pastora. Com és tradició, es farà el volteig de campanes i la plantada del xop, per a posar fi a aquest acte tan simbòlic.

A continuació, a les 19.30 h, s’obrirà l’Ermita de la Divina Pastora per a resar l’‘Àngelus’ i cantar la ‘Salve’. Més tard, a les 21.30 h, la plaça de l’Església acollirà la ‘Cantada a la Fresca’. Així, aquesta trobada anual de cants valencians permetrà gaudir d’un ambient festiu i tradicional, on participaran tant aficionats com professionals.

Finalment, el diumenge 22 de setembre, les festes continuaran a les 11.30 h amb cucanyes i jocs a la plaça de la Creu i la plaça de l’Església. Després, a les 13.00 h, hi haurà un vermut de migdia i el tradicional volteig de campanes. Més tard, a les 18.30 h, començarà el passacarrer del Pa Beneït, que conduirà als assistents fins a la missa de les 19.00 h. En concloure, es repartirà el pa beneït i mistela entre els assistents.

“Una oportunitat per a gaudir de la cultura i la tradició”

Rosana Caselles, regidora de Festes, ha destacat que aquestes festes “són una oportunitat per a gaudir de la cultura i la tradició, així com per a unir famílies i amics al cor de Teulada”.

Amb tot, les Festes de la Divina Pastora de Teulada són una excel·lent ocasió per a viure la riquesa cultural i la convivència de la localitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *