Cultura

L’exposició ‘Sinestesia: Dénia’ captura l’essència de l’estiu a la ciutat

Demà, inauguració de l'exposició a les 20:00 hores

A partir del 6 de setembre, Dénia serà l’epicentre d’una proposta artística única amb la inauguració de l’exposició fotogràfica ‘Sinestesia: Dénia’, del fotògraf Reuben Ross, en col·laboració amb la poeta Sonia Sánchez. La mostra, oberta fins al 31 d’octubre a la galeria Códigos del Arte, al Carreró de Morant, 8, ofereix una experiència sensorial que fusiona fotografia, poesia i l’ambient de la ciutat.

Reuben Ross no és només un fotògraf, sinó també un investigador i antropòleg visual. El seu treball va més enllà de la captura d’imatges, explorant la relació entre entorn, cultura i percepcions sensorials. La seua formació en antropologia visual li permet transformar allò quotidià en alguna cosa extraordinària.

En la seua última exposició, Ross utilitza la tècnica experimental film soup. Documenta els espais urbans de Dénia i després els reinterpreta mitjançant intervencions químiques amb ingredients locals. Això converteix la seua obra en una reflexió sobre el paisatge i la identitat cultural, creant un diàleg entre fotografia, història i emocions.

En altra vessant, com a antropòleg visual, Ross explora com la imatge pot servir per a entendre les múltiples capes de significat d’un lloc, connectant art i experiència humana.

Música electrònica en la inauguració de ‘Sinestesia: Dénia’

La inauguració oficial serà el 6 de setembre a les 20:00 hores i comptarà amb música electrònica en viu de l’artista valencià PLLCK, creant una atmosfera immersiva. L’exposició estarà oberta de dimecres a dissabte, de 19:00 a 00:00 hores, oferint una innovadora fusió d’art, poesia i paisatge urbà.

Aquesta mostra destaca pel seu enfocament experimental i la seua capacitat per convertir el quotidià en una experiència estètica profunda, capturant l’ànima de Dénia d’una manera única. A més, convida a reflexionar sobre les connexions entre la percepció sensorial, els paisatges urbans i la memòria cultural, afegint una capa de profunditat i introspecció a l’experiència dels espectadors de la seua obra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *