Benestar

Aquests municipis de menys de 7.000 habitants de la Marina Alta tindran servei d’atenció jurídica

El servei de mediació serà gratuït amb atenció en diversos idiomes

A partir del 17 de setembre, es posarà en marxa l’atenció a la ciutadania a la Vall de Gallinera del servei comarcal de MEDIAPROP. Aquest servei disposarà de diverses subseus físiques situades a: La Vall d’Alcalà, El Ràfol d’Almúnia, Senija, Orba, la Vall de Gallinera i Castell de Castells, amb cobertura per a tots els municipis de menys de 7.000 habitants.

Cada dimarts, de 10.00 a 14.00 hores, s’oferirà aquest servei de mediació en castellà, valencià, francés i anglés, obert a la ciutadania en general. Aquest servei cobrirà les següents poblacions: Alcalalí, Beniarbeig, Benimeli, Benidoleig, Benigembla, Castell de Castells, El Ràfol d’Almúnia, El Poble Nou de Benitatxell, Els Poblets, El Verger, Gata de Gorgos, L’Atzúbia, La Llosa de Camatxo, La Vall d’Alcalà, La Vall d’Ebo, La Vall de Gallinera, La Vall de Laguar, Llíber, Murla, Orba, Parcent, Sagra, Sanet i Els Negrals, Senija i Xaló.

La MACMA inaugura així un nou servei comarcal, en aquest cas en matèria de Justícia de proximitat, una de les línies estratègiques de la Generalitat Valenciana, subvencionada per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública. A través d’oficines com aquesta, es pretén acostar les administracions públiques a la ciutadania, facilitant la vida als nostres pobles.

Aquestes oficines, conegudes com a MEDIAPROP, estaran distribuïdes equitativament pel territori i col·laboraran amb el servei JUSTIPROP, ja implementat per la MACMA a l’Ajuntament d’Orba cada dimecres de 16.00 a 20.00 hores. L’objectiu d’aquest servei és apropar a la ciutadania d’aquests municipis un mecanisme alternatiu als judicis per a la resolució de conflictes, fomentant pràctiques com la conciliació, la mediació, el dret col·laboratiu i altres mètodes restauratius.

MEDIAPROP proporcionarà un espai per a l’atenció i informació sobre la mediació com a alternativa al procés judicial, amb sessions gestionades mitjançant cita prèvia a través la pàgina oficial, o contactant amb el telèfon 644 644 321 o l’email mediaciovalenciana@gmail.com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *